De Vlonder: Waarom doen we mee met de E-waste Race ? 

Kinderen in heel Nederland gaan de strijd aan met elektronisch afval tijdens E-waste Race. Ook in Hattem zijn ze op zoek naar kapotte apparaten. RTV Hattem vroeg kinderen van de basisschool De Vlonder: Waarom doen jullie mee? Zaterdag zijn ze te beluisteren in Hattem Actueel (11.00 uur). Dit schreven zij ons vandaag:
‘In Hattem is heel veel elektronisch afval en als we dat inzamelen, dan kunnen we Hattem samen een schonere stad maken en later de wereld.’

‘In elektrische apparaten worden veel grondstoffen gebruikt, denk aan goud, ijzer, zilver… Als er steeds nieuwe grondstoffen worden gebruikt raken die op gegeven moment op. Als iedereen zijn elektrische apparaten inlevert, kunnen die grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Dat is beter voor het milieu.
De manier waarop de grondstoffen uit de grond worden gehaald, is ook niet altijd goed. Soms moeten kinderen dat doen (kinderarbeid) en vaak worden mensen heel slecht betaald en zijn de werkomstandigheden heel slecht.
Allemaal redenen dus om jullie elektrische apparaten niet weg te gooien, maar in te leveren!!!’

‘De E-waste Race is t/m 26 oktober. Jullie kunnen het naar school brengen van half 9 t/m half 3, De Meenthe 26.
Wilt u dat we het komen ophalen bel dan 4448383 of zet het op de website www.ewasterace.nl
Het mogen geen grote dingen zijn.
Alvast bedankt, de kinderen van groep 7/8 van De Vlonder.’

Over de E-waste Race
De E-waste Race maakt kinderen bewust over het opnieuw gebruiken, repareren en recyclen van e-waste (elektronisch afval). Vanaf 30 september gaan negen basisscholen in de Noord-Veluwe vier weken de strijd aan met e-waste.

Kinderen krijgen eerst een gastles van een expert over bijvoorbeeld het op raken van belangrijke materialen. In de weken daarna gaan ze zelf bijdragen aan het beter omgaan met e-waste. Dit doen ze door zoveel mogelijk kapotte apparaten te verzamelen voor reparatie of recycling.

De foto ontvingen RTV Hattem van de school. Hij bleek door de Hattemer gemaakt te zijn.

HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in