Zeewolde straft de fouten van v.v. Hattem goed af

Koploper Zeewolde, met twee keer winst sinds de start van deze competitie met een positief doelsaldo van 8 goals, was naar Hattem gekomen om niet te verliezen.
V.V. Hattem werd zeker niet weggespeeld maar kende te weinig stootkracht om de goede keeper van Zeewolde echt pijn te doen. Op het laatst werd het nog spannend, mistte Hattem in de 90ste minuut de kans op 2 – 2 uit een alles of niets poging en besliste Zeewolde de wedstrijd uit de counter en maakte de 1 -3 waarmee  het een verdiende overwinning werd voor de gasten uit de polder.

Eerste helft
De eerste helft was gelijk opgaand met balbezit 50-50 en de eerste kans voor v.v. Hattem in de 7e minuut waarbij Wesley van Winsum onbesuisd overschoot.
Door het niet goed pareren van een korte corner kwam Zeewolde in de 10e minuut op 0-1 door een kopbal van Tim Koelewijn, die keeper Alec van Dijk kansloos liet.
In de 34ste minuut volgde een 2e doelpunt: door een foute pass en balverlies op het middenveld kon Zeewolde counteren en met een knappe passeerbeweging scoorde spits Collin van de Brink in de lange hoek.

Tweede helft
In de tweede helft voerde Zeewolde het baltempo verder op en werden de Hattemers verder teruggedrongen. Zij moesten zich daardoor beperken tot het tegenhouden van de tegenstander en sporadische counteren.
Alec van Dijk voorkwam dat Zeewolde al vroeg in de 59ste minuut de 0-3 kon maken. Dankzij Jarri Dunnink, de beste man aan v.v. Hattem-zijde, werden er een nog aantal doelrijpe kansen gecreëerd. De wissels die door trainer Arjan ten Hove werden ingebracht hadden een positief effect op het wedstrijdbeeld en uit een mooie aanval en assist van Jari Dunnink scoorde Keven Veger in de 75ste minuut knap een treffer voor Hattem.
Er kwam vervolgens wat meer schwung en inzet in het team van VV Hattem, met de vraag of een gelijkspel misschien nog zou kunnen lukken.
In een ultieme poging de gelijkmaker te forceren liep v.v. Hattem tegen een counter aan en was het invaller Frits van Esveld die in de 90ste minuut de eindstand op 1-3 bracht.