IJVV – SV Hatto-Heim 1-4

SV Hatto-Heim heeft een verdiende overwinning behaald op en in IJsselmuiden. In deze wedstrijd ontbrak Rowan Mensink door een schorsing (rode kaart in de wedstrijd tegen FC Horst) maar werd hij verdienstelijk vervangen door Robin van der Ziel.
De spelers van Hatto-Heim lieten meteen zien waar ze voor gekomen waren: met 3 punten terugkeren naar Hattem.
In de elfde minuut veroverde Aaron Winkelhorst de bal op het middenveld en dribbelde hij  rechtstreeks op het vijandelijke doel af. De keeper van IJVV was kansloos op zijn inzet: 0-1.
Daarna volgden nog verschillende kansen voor Hatto-Heim: in de 16e minuut voor Robin van der Ziel en in de 28e minuut voor Bram Neuteboom.
30e minuut viel uiteindelijk de 0-2 voor Hatto-Heim, een prachtige voorzet van Noah Brommer werd net zo prachtig ingekopt door Bram Neuteboom.
Vanaf minuut 38 moest Hatto-Heim even verder met 10 man want Roan Admiraal raakte geblesseerd: hij had zijn vinger uit de kom. Hatto-Heim overleefde deze ondertal-situatie.

Tweede helft
In de tweede helft begon Hatto-Heim, waarmee met de eerste helft mee is geëindigd nl duels winnen. Een leipe steekbal van Robin van der Ziel op Ward Willemsen kon keeper Roy van Dijk van IJVV nog net tot hoekschop verwerken. Deze hoekschop, van Roan Admiraal,  werd door Jesse Winkelaar verwerkt tot doelpunt: 0-3
IJVV ging vervolgens over tot 1 op 1-spel in de achterhoede om toch nog iets te redden aan de wedstrijd.
IJVV zette wel druk maar dat leidde uiteindelijk niet tot veel kansen. In tegendeel: Hatto-Heim kreeg meer kansen en de uitslag had groter kunnen zijn als men hier zorgvuldig mee omgegaan was.
In de 66e minuut kwam IJVV via Gerjon van den Berg nog terug tot 1-3.
In de 86e minuut werd Jesse Winkelaar gewisseld voor Vigo Kroes. Twee minuten later gingen de jonkies van het team, namelijk Robin en Vigo, samen op het doel van de tegenstander af met alleen een verdediger en de keeper voor hen. Deze dot van een kans werd echter niet vezilverd.
Vlak voor het einde van de wedstijd ontving Robin van der Ziel zijn tweede gele kaart en dus rood. En moest hij het veld verlaten. Iedereen was daarover zeer verbaasd maar volgens de scheidsrechter deed Robin aan spelbederf.
Uiteindelijk werd het nog 4-1 doordat Ward Willemsen gevloerd werd binnen de 16 meter. Daiman Halfwerk schoot de strafschoot trefzeker binnen.