Hattemer scholen bezoeken windmolenpark

Deze week (9 t/m 13 oktober) is het voor de Noord-Veluwe de Week van de duurzaamheid.
Powered by Hattem en Energie Maatschappij Hattemerbroek (EMH) hebben speciaal voor deze week de groepen 7 en 8 van de Hattemer basisscholen uitgenodigd voor een expeditie naar Windmolenpark Hattemerbroek.

Duurzaamheid
De wereld staat voor grote duurzame uitdagingen. Bijvoorbeeld op het gebied van energie, klimaat, gezondheid en armoede. In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal gaan zien en dat ze ervaren dat hun handelen ertoe doet.
Om de leerlingen in Hattem daartoe te inspireren bieden wordt hen een uniek kijkje achter de schermen gegund bij het windmolenpark, dat in 2021 in Hattemerbroek werd gerealiseerd.

Bezoek
De leerlingen brengen een twee uur durend bezoek aan het windmolenpark in Hattemerbroek. Daarbij zullen de leerlingen meer kennis krijgen over duurzame energie en leren wat er allemaal komt kijken bij de realisatie van een windmolenpark. Onder leiding van eigenaar Jan van Werven mogen de leerlingen de windmolens ook echt betreden.

Eerste week november: volwassenen
Voor de Nationale klimaatweek (31 oktober t/m 6 november) wordt er een bezoek op open inschrijving voor de inwoners van Hattem georganiseerd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in