Eerste wedstrijden HMC dames 35 plus in Zwolle

Op 25 februari was het dan zover de 35+ dames van HMC gingen van start onder leiding van Jan Langenvoort. Susanne Leurink, voorzitter van HMC dacht na de lockdown, dit is de kans om iets nieuws op te starten en HMC uit te gaan breiden met de 35+ dames voetbal.

In tegenstelling tot de impact van deze uitspraak van Jos Staatsen over het oprichten van Sport 7 in 1996, was het nu wel raak. In februari begonnen 8 voetbalsters van 35+ te voetballen bij HMC, de Hattemer Meiden Combinatie. In weer en wind werd er elke vrijdagavond getraind. Deze groep dames van 35+ werd steeds groter en enthousiaster. Lekker voetballen, gezond bewegen in de buitenlucht en vooral veel gezelligheid. Inmiddels, ruim een half jaar later, is deze groep dames uitgegroeid tot ruim 35 fanatieke voetbalsters bij HMC.

Afgelopen vrijdag ging een groot deel van deze groep dames op weg naar Zwolle om de eerste wedstrijden te spelen. HMC 35+ speelde met 2 teams mee tegen de leeftijdgenoten van sv Zwolle en ZAC. Beide teams speelden 3 wedstrijden van 20 minuten op een half veld en 7 tegen 7. Het ene team won 2 wedstrijden en het andere team won 1 wedstrijd. Veel belangrijker, het was zeer gezellig en er werd nog heerlijk nagepraat over dit mooie initiatief van Susanne.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in