Ons Droge Land – documentaire over droogte in Oost Nederland

Niet eerder was het zo droog als dit voorjaar. Boerenakkers verschralen waardoor oogsten verbranden, natuurgebieden krimpen of verdwijnen en water moet worden gedeeld. In β€˜Ons Droge Land’ worden burgers, ondernemers en natuurbeheerders in Noordoost-Nederland gevolgd in hun strijd tegen de droogte.

In de documentaire komen ook de gevolgen van het gebied rondom de IJssel aan de orde. Hierover vertelt Zwollenaar Wim Eikelboom, peddelend in een kano op de IJssel.

Ons droge land is morgen, zaterdag 10 oktober, te zien op RTV Oost om 17.11 uur en wordt elk uur herhaald. Later dit jaar zal ook omroep Gelderland de documentaire uitzenden.

2 REACTIES

 1. De uitzending miste samenhang
  Dit probleem maak ik al 40 jaar mee in Drenthe!!!
  Naar onze (4) grensoverschrijdende waterschappen naar Groningen en Overijssel, naar onze 3verschillende drinkwaterbedrijven Vitens, GWG en vooral WMD, naar verschillende vormen van landbouw op de geheel verkeerde plek wat betreft wezenlijk en blijvende verschil hoogte, bodemsoort en water(soort), naar de landgoederen en de bosbouw, natuurbeheerders, provincie Drenthe met weer verschillende teams Maar er is 1 samenhangend watersysteem en -probleem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zie en zoek mijn projecten Gewogen Ruimte en Bewogen Ruimte; bel voor gratis info en meedenken

 2. Ik werkte 10 bestuursperioden voor een provinciaal bestuur, ontmoette vele gedeputeerden en ministers, voorzitters van waterschappen en directeuren van waterbedrijven
  Deed de laatste 15 jaar onderzoek naar ontwikkeling van een provincie
  Wat waterhuishouding betreft is Drenthe een geheel afwijkende provincie!!!!!!!!!!!!!!

  En al dit advieswerk en artikelen meewerken aan films doe ik gratis
  Nb Zo draai ik a.s. dinsdagmiddag mee in een script over Veranderend Landschap 1950-2020 voor gratis online colleges
  HET PROBLEEM is de starre verkokering van de meeste partijen en personen, in Drenthe hebben we met meer dan 10 verschillende (water) partijen te maken!!! DAT IS onderwerp voor een programma, hoe dit duurzaam te teckelen Echt iets voor EEN DROGE LAND 2

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in