Chocoladefestival Hattem, een must voor chocoholics

Hattem staat zaterdag 19 oktober helemaal in het teken van het Chocoladefestival. Een groots evenement rond de heerlijke lekkernij in alle denkbare variaties.

Proeven, beleven en volop genieten van een wereld aan heerlijkheden, kunst en demonstraties in het aloude stadscentrum. Op diverse plekken in de stad is er bovendien live muziek.

Chocoholics
Elke twee jaar vinden vele chocoliefhebbers hun weg naar het Chocoladefestival dat in het centrum van Hattem gehouden wordt. De eerste editie in 2001 was een initiatief van Bonbon Atelier A3.

Kun jij er chocola van maken..?
De beste chcolademakers tonen hun kunstwerken in de straten van de stad door te beeldhouwen en te schilderen met chocola. Kinderen kunnen geschminkt worden met chocola en de kapper verft op natuurlijke basis je haar: namelijk met chocola. Nieuw dit jaar is het cacaomuseum waar ze je alles kunnen vertellen en laten zien hoe chocola gemaakt wordt.

Chocola en chocola en…
Er zijn veel kramen die allemaal iets te maken hebben met chocola. Drink chocolademelk, maak een chocoladelolly, proef de combinatie van noten of oliebollen met chocola, doop een fruitstok in de chocoladefontein en ontdek de nieuwste trends op chocoladegebied. Witte chocola, pure chocola, melk chocola, gevulde chocola, chocola met noten of chocola met een smaakje.

Rutger, van ‘Heel Holland Bakt’ komt ook
Rutger van den Broek won op overtuigende wijze de eerste editie van het populaire televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was en inmiddels heeft hij van bakken zijn volledige werk gemaakt. Rutger is auteur van meerdere bakboeken, waaronder Bakbijbel, Koekjesbijbel, Masterclass cakes, Het hartige bakboek en Het makkelijke bakboek. Daarnaast heeft Rutger een veelgelezen bakblog. In Hattem laat Rutger zien hoe je een heerlijk recept bakt -uiteraard met chocolade- en daarnaast zijn de bakboeken van Rutger verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in