Volleybaldames HVV pakken de punten

Op vrijdagavond om 19.30 uur een wedstrijd moeten spelen in Lelystad is voor velen planningstechnisch een uitdaging. Maar het was de dames van HVV weer gelukt om allemaal op tijd in Lelystad te zijn. Bij het zien van de tegenstander gingen er wel wat lichtjes branden uit het verre verleden, dat dit wel eens pittig kon gaan worden. En ook trainer Marien had gewaarschuwd dat dit team wel eens voor de titel kon gaan strijden. Maar ook de tip gegeven om er vrij in te gaan en dat alle punten die je weet te pakken meegenomen zijn.

De eerste set ging tot de 14 punten redelijk gelijk op, met mooie rally’s, hard werken, variatie en fanatiek spel. En toen kreeg HVV 2 service series tegen van Volta, waar HVV geen antwoord op had. De set ging helaas verloren met 14-25.

Het vertoonde spel was niet slecht en HVV haalde zeker haar niveau, alleen die service serie moet voorkomen worden. De 2de set werd met dezelfde opstelling gestart en was de taak zelf nog meer servicedruk te leggen. En dat lukte de dames van HVV. Deze set kreeg Volta het moeilijk met de service van HVV en kwam de passing niet meer aan. HVV zelf kon juist lekker blijven spelen, in de aanval variëren en de punten maken. Deze set was met 25-17 voor HVV.

Zo was de wedstrijd weer in evenwicht en werd een zeer spannende strijd gestreden in de 3de en 4de set. Met lange rally’s, alle ballen van de vloer halen, slimme ballen, harde aanvallen en heel veel strijd aan beide kanten. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, ondanks dat Volta duidelijk over meer lengte beschikte en de dames op midden erg gevaarlijk waren. Taak voor HVV was dan ook, zorgen dat de midden niet bediend kan worden, dus moeilijk serveren. En zo ging in een zenuwslopende strijd de 3de set met 25-23 naar HVV en de vierde set met 24-26 naar Volta.

Eind van de vierde set was Linda Draaijer erin gekomen voor Rosalie Geerlinks om nog meer servicedruk te geven. In de 5e set viel alles net goed voor HVV. De servicedruk was er weer, passing liep en aanvallend werd er lekker gescoord. De dames liepen al snel uit en bij de stand van 8-4 werd van helft gewisseld. HVV wist de voorsprong te behouden en trok de set met 15-10 naar zich toe. Daarmee was de 3-2 winst een feit.

Het was een mooie wedstrijd om te spelen en volgens de spelers aan de kant ook een hele mooie, spannende wedstrijd om te zien. Het was zeker een wedstrijd, waarvoor HVV graag in de 1e klasse wil spelen. Zaterdag 13 oktober spelen de dames thuis in de Marke om 14 uur tegen de nummer 3, EVV uit Elburg. Publiek is zeker welkom!