Hattem Roeit in de prijzen

Sloeproeivereniging Hattem Roeit heeft zaterdag met twee teams meegedaan aan de Langweerder Sloepenrace, een race in Friesland die NK genomineerd is voor zowel dames- als herensloepen. De ruim 85 deelnemende sloepen vormden een mooi plaatje in de pittoreske Langweerder haven tijdens deze zonovergoten nazomerdag.

De ruim 15 kilometer lange tocht voerde de teams vanuit het dorpje naar het open water, waar een strijd werd gevoerd met de andere teams en de elementen. Het herenteam in de sloep d’Isela behaalde een 38e plek in het algemeen klassement.

De dames in de sloep Voorganck werden 3e in de eigen klasse en staan daarmee op een 25e plek in het algemeen klassement. Dat geeft hen een goede kans om een podiumplek te behalen tijdens de MPM, de traditionele afsluiter van het sloeproeiseizoen in november in Muiden.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit Hattem en Zwolle. Vanuit Hattem traint de vereniging met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep Wijsseland. Heb je altijd al eens mee willen roeien? Stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl of kijk op www.hattemroeit.nl

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in