‘Powered by Hattem’ geeft Hattemse samenleving energie

Voor de realisering van twee nieuwe zonne-installaties heeft de Energiecoöperatie Powered by Hattem (PbH) 18 juli twee Intentieovereenkomsten getekend.
Met de woningbouwcoöperatie Triada werd voor het plaatsen van tegen de tweehonderd zonnepanelen op het dak van het woonzorgcentrum Hof van Blom ook getekend door Vereen, de huurder van het pand. De door Triada en Powered by Hattem opgewekte energie komt als eerste ten goede aan de bewoners van het centrum.
Ook op het pand van BOGO, de brandweeropleider voor Overijssel, Gelderland en Flevoland, gevestigd op het industrieterrein Netelhorst, worden later dit jaar door Powered by Hattem 166 zonnepanelen gelegd.

‘Het zijn niet de grootste zonne-installaties, maar we zijn blij dat er weer mogelijkheden zijn om als Hattemer deel te kunnen nemen aan de plaatselijke opwek van duurzame energie.
Aan de aanwezige bewoners van de Hof van Blom werd uitgelegd waarom ook zij straks geld kunnen uitlenen aan onze plaatselijke energiecoöperatie. De obligatielening heeft een duur van vijftien jaar. De bewoners van de Hof van Blom weten dat er met hun geld goede projecten worden opgezet waar ook hun erfgenamen profijt van kunnen hebben’, aldus PbH.

In de Hof van Blom werden de handtekeningen gezet door v.l.n.r. Wim Gerritsen (PbH), Jolanda van Loon (Triada) Frank Kodden (Vereen) en Jan Lassche (PbH).

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in