Eerste IJsselFilmfestival over het wonen en werken in de IJsselvallei

De IJssel is doorgaans een rivier die zich netjes gedraagt. Maar deze zomer zagen we weer dat het ook anders kan gaan: hoogwater tijdens hartje zomer. Waakzaamheid blijft dan ook geboden.

En dan is het goed te weten wat de IJssel eigenlijk betekent voor de mensen die er wonen, hier op bezoek komen en er hun bedrijf hebben. Dat is het onderwerp van het eerste IJsselFilmFestival op zaterdag 21 augustus in de Vreugderijkerwaard aan de Zalkerveerweg 20 in Zwolle.

Op het IJsselFilmFestival kun je vanaf 13.30 uur kijken naar films over de IJssel, een optreden van het Zwolse vrouwenkamerkoor Hera. Ook is er een filmstudio waar kinderen hun eigen film maken, informatie en catering.

Het programma gaat ‘s avonds verder met de film ‘de uitbreiding van Polder Mastenbroek’ en je kunt in gesprek gaan over het maken van films. Want dat is ook het doel van de groep bewoners die de dag organiseert: mensen verhalen te laten vertellen over het wonen en werken in de IJsselvallei.

Kaarten à EUR 7,50 bestel je via www.ijsselfilm.nl/kaartjes-bestellen/vreugdehoeve

De Vreugdehoeve
Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle
►zaterdag 21 augustus van 13.30 tot 18.00 uur

  • vrouwenkamerkoor Hera zingt bij films over Tij, Tijd en Tijdelijkheid
  • twee films over de IJssel; IJssel & water en de IJssel inspireert; samengesteld uit bestaand historisch en nieuw materiaal
  • filmstudio en watertafel voor kinderen
  • stand met IJsselinfo
  • catering

►vanaf 19.30 uur
De film ‘De uitbreiding van Polder Mastenbroek’ van Sjaak Langenberg uit 2004. De film (50 minuten) is gemaakt om tegenwicht te bieden tegen de uitbreiding van Zwolle en de andere gemeenten rondom Polder Mastenbroek. Aanwezig voor toelichting en discussie Klaas van der Wal, Marco van de Vegte en nagesprek met Jan Visser en Egbert Beens.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in