Nederlands Bakkerijmuseum opent Poffertjessalon

Het Nederlands Bakkerij Museum in Hattem gaat aan de zomervakantie beginnen in maar liefst vijf prachtige monumenten. Een klein openluchtmuseum over de geschiedenis en het leven van de bakker in het historische centrum van de vestingstad Hattem.

Het museum ligt aan een romantisch straatje waar het tijdens de zomermaanden bruist van de activiteiten. Uniek is de collectie bakkerij-objecten die tentoongesteld wordt in fraaie diorama’s. In de twee hoofdgebouwen, onder de straat verbonden met een tunnel, gaat u terug in tijd en ontmoet de bakkers van weleer.

Poffertjessalon
In een derde gebouw stapt u een bakkerswinkel binnen uit grootmoederstijd. Een koperen belletje aan de deur kondigt uw komst aan.
Nieuw is de meer dan honderd jaar oude poffertjessalon, ondergebracht in “De Tinne”. U kunt daar de bakkers aan het werk zien als zij vingervlug de goudbruine lekkernijen bereiden. Het sfeervolle pleintje met zijn Franse terras nodigt uit om het niet alleen bij kijken en ruiken te laten. In gebouw nummer vijf tot slot wordt u een kijkje gegund in een moderne bakkerij. Dat is de plek waar het brood en banket voor de horeca en de winkel van het museum dagelijks vers wordt bereid.

Kinderen
Kinderen spelen tijdens de vakantie in het Bakkerijmuseum een hoofdrol. Zij gaan zelf aan de slag en ontdekken spelenderwijs de fijne kneepjes van het bakkersvak.
Jong en oud kunnen het bezoek aan de heerlijke wereld van de bakker met een glimlach afsluiten tijdens de familievoorstelling in het museumtheater.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in