Hattem ontvangt dit jaar 54% minder toeristenbelasting

Naar verwachting zal de gemeente Hattem in 2020 vanwege de corona-crisis circa 54% minder toeristenbelasting ontvangen dan begroot. Deze prognose is gemaakt door het Centrum voor Geldzaken op basis van de gemeentebegroting, cijfers van het CBS en verwachte vermindering van toerisme zoals is voorspeld door het NBTC.

De toeristische sector is door de corona-crisis hard geraakt. Vanaf half maart kwam er een abrupt einde aan toeristische overnachtingen en moeten cafés en restaurants sluiten. Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld en komt het toerisme weer voorzichtig op gang. Maar alles wijst erop dat de begroting voor horecagelegenheden en daarmee de begrote toeristische inkomsten over 2020 voor Hattem niet worden gehaald.

Het Centrum voor Geldzaken heeft berekend dat dit voor de gemeente Hattem een derving van inkomsten betekent van circa 54% ofwel een daling van 129.448 euro ten opzichte van de begrote 222.000 euro toeristenbelasting over 2020. In 2019 ontving de gemeente Hattem 201.000 euro aan toeristenbelasting.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in