“Fijn dat onze leden weer dagelijks naar de bibliotheek kunnen komen”

Sinds deze week zijn de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe weer dagelijks geopend. Door de coronamaatregelen waren de vestigingen beperkt geopend, maar na de versoepelingen is de Bieb ook in Hattem weer elke dag open.

Directeur Hetty van de Weg is opgelucht “Het is zo fijn dat onze leden nu weer dagelijks naar de bibliotheek kunnen komen. De zomervakantie is altijd een drukke periode voor de bibliotheek. Iedereen kan nu voor het vakantieleesplezier weer terecht in de eigen bibliotheekvestiging.”

Verrassingstasjes
Dat er behoefte is aan papieren boeken blijkt wel uit het succes van de AfhaalBieb. In 9 weken tijd zijn er meer dan 1.650 verrassingstasjes uitgeleend, gevuld met 6 boeken, tijdschriften of dvd’s in het favoriete genre van de lener. Daarnaast werden er net zo veel tasjes met gereserveerde media door de leners opgehaald. Ook van de gratis digitale mogelijkheden werd veel gebruik gemaakt tijdens de coronamaatregelen. Het aantal geleende e-books en luisterboeken verdubbelde bijna vergeleken met vorig jaar.  En honderden bibliotheekleden gebruikten de ThuisBiebapp.

“We vinden het belangrijk om de inwoners te helpen om taal-en digitaalvaardig te worden.”

Taal en digitaal
Maar de Bibliotheek Noord-Veluwe doet meer dan boeken uitlenen. Van de Weg: “De Taalpunten zijn weer gestart, taalpuntdocenten en vrijwilligers kunnen weer op een veilige manier helpen bij vragen over taal. Het belang van taal is de afgelopen periode weer heel duidelijk geworden. Er is zo veel informatie bij winkels en overheidsinstellingen die alleen schriftelijk beschikbaar is. Laaggeletterden wisten daardoor niet altijd wat de maatregelen inhielden. En we zullen zo snel mogelijk na de zomer ook onze digitale trainingen weer opstarten. Ook het belang van digitale vaardigheden is de afgelopen periode weer heel duidelijk geworden. Als Bibliotheek Noord-Veluwe vinden we het belangrijk om de inwoners te helpen om taal-en digitaalvaardig te worden.”

Openingstijden
Op werkdagen kun je van 14.00 tot 17.00 uur terecht bij de Bibliotheek Hattem in mfc de Marke. Op vrijdag zelfs tot 20.00 uur en op zaterdag is de Bieb geopend van 10.00 tot 12.00 uur.  Ook mag er weer gestudeerd worden, of kun je een krant lezen. Ga voor de openingstijden van alle vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe naar www.bibliotheeknoord-veluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in