Koffiemorgens tijdelijk in de Hof van Blom

Vanwege de verplaatsing van het IJsbaangebouw aan de Geldersedijk zijn de ouderen van Hattem hun vaste ontmoetingsplek voor koffieochtenden kwijt. Zorgorganisatie Driezorg heeft nu aangeboden dat deze ontmoetingen plaats kunnen vinden in het Atrium van De Hof van Blom.

Aan de Geldersedijk wordt een nieuwe woonzorginvulling gegeven. Daar moet op termijn ook een nieuwe ontmoetingsplek komen voor de ouderen. Vaak gaat het om mensen die slecht ter been zijn en voor wie de koffieochtenden een belangrijke sociale activiteiten zijn.

Noodoplossing
Mathilde Stam, directeur van SWH, is zich zeer bewust van de problematiek voor de ouderen en is in overleg met verschillende instanties waaronder de gemeente, Het Baken, Driezorg en De Hof van Blom. Wethouder Karla Broekhuis heeft inmiddels toegezegd dat er een noodoplossing komt in de vorm van tijdelijke huisvesting.

‘Nu heeft Driezorg aangeboden zij wij tijdelijk in het Atrium terecht kunnen,’ zegt Mathilde Stam. ‘Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Een nadeel kan wel zijn dat het, bij mooi weer, heel warm wordt in die ruimte, vanwege het glazen dak. Toch zijn we heel blij dat de ouderen tijdelijk hier terecht kunnen en ik hoop dat we op de lange termijn in Hattem tot een leuke en goede oplossing kunnen komen.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in