Ga mee op trekvogelexcursie!

Wie mee op zoek wil naar casarca’s en andere trekvogels gaat op woensdag 25 juli mee op trekvogelexcursie langs De Hoenwaard, het Algemene Veen en de Wiessenbergse Kolk. Deze gebieden zijn het noordelijkst gelegen bezit van Geldersch Landschap & Kasteelen. In het Algemene Veen staat hoog en droog een ongekend mooi struweel van jeneverbessen.

De Hoenwaard en Wiessenbergse Kolk liggen in de riviervlakte. In dit gebied zijn het hele jaar door veel watervogelsoorten te vinden. De boswachter neemt deelnemers graag mee voor een twee uur durende rondgang door dit vogelrijke gebied.

Bijzonder is dat hier de laatste jaren zo rond eind september vele tientallen casarca’s zijn gespot. Dit zijn geen ontsnapte ‘volièrevogels’, maar wilde vogels die in Oost-Europa (bijv. Hongarije) broeden en de weg naar Nederland hebben gevonden om hier te ruien. Misschien heb je geluk en zie je langs het Apeldoorns Kanaal een ijsvogel voorbijflitsen.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats van de Begraafplaats, Kerkhofdijk 2.
Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Betaling: contant op locatie, graag gepast betalen/. Reserveren niet nodig.