Hattem viert feest

Vandaag kregen alle VO-examenkandidaten de uitslag van hun examen. En dat betekent steevast dat de vlag uit gaat als de uitslag positief is. Ook in Hattem waren vele vlaggen (met en zonder schooltas) te bewonderen.

Storing
Het duurde vandaag wel even voordat de resultaten bij de scholen bekend waren: nadat de HAVO- en VWO-uitslagen bekend waren gemaakt en zij hun leerlingen konden inlichten, ontstond er een landelijke storing waardoor VMBO-scholen lang op hun uitslagen moesten wachten. Pas laat in de middag kon het bekende “bellen over de examenuitslag” daar beginnen.

Corona
De huidige examenleerlingen hebben de afgelopen twee jaren veel last ondervonden van de maatregelen rondom Corona: online-lessen, hybride-lessen, mondkapjes en afstand houden: alles werkte niet mee aan een positief leerklimaat. En de school als “sociale omgeving” stond grotendeels stil.

Aanpassing in normering
Ook de overheid heeft ingezien dat Corona een flinke impact op het leren van deze leerlingen heeft gehad en stelde daarom de eisen om te slagen enigszins bij: van de  examens mocht één cijfer “afgedekt” worden: dat vak/cijfer telt niet mee in de beoordeling. Maar het vak wordt wel op de eindlijst vermeld.

RTV Hattem wenst alle geslaagden van harte proficiat. En sterkte voor hen die nog in de herkansing moeten of gehoord hebben dat ze definitief gezakt zijn.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in