CDA op bezoek bij Bedrijvenkring Hattem

Teun Juk en Remco Dijkstra hebben maandag namens de CDA-fractie een bezoek gebracht aan de Bedrijvenkring Hattem. Zij wilden zich laten informeren over de gevolgen van de coronacrisis voor het plaatselijke bedrijfsleven.

Uit het gesprek dat zij voerden met met Dick Stoppelenburg en Mirjam de Kunder kwam naar voren dat het grootste risico voor het Hattemse bedrijfsleven zit in de afnemende investeringen op de korte en middellange termijn.

Durven investeren
“Duidelijk is dat de orderportefeuilles momenteel minder gevuld zijn dan voor de coronacrisis, maar dat de meeste bedrijven het nu nog redden zonder financi├źle steun van de overheid. Belangrijk is dat opdrachtgevers durven te investeren in deze onzekere tijd. Wat daarbij kan helpen zijn kredietgaranties en andere overheidsmaatregelen, waardoor er toch ge├»nvesteerd gaat worden.”

Innovatie & duurzaamheid
In het gesprek werd duidelijk dat innovatie en duurzaamheid belangrijk zijn. Volgens de Bedrijvenkring kan de overheid daarbij het voorbeeld geven door geplande investeringen naar voren te halen. “Ook het verkorten van ruimtelijke procedures kan helpen om de werkgelegenheid in de bouw te waarborgen.” De CDA-fractie deed de toezegging dit punt ook bij de provinciale en landelijke vertegenwoordigers neer te leggen.


BedrijvenKring Hattem is opgericht in 2000 en heeft als doel:

  • Samenwerken om het economisch leven in Hattem te versterken.
  • Meewerken aan de vestiging van bedrijven en het stimuleren van een goede werksituatie in de Gemeente Hattem
  • De gesprekspartner met de overheid zijn namens de leden van de vereniging.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in