Oud-wethouder Henry van der Kolk overleden

Deze week bereikte ons het bericht dat Henry van der Kolk is overleden. Henry was een markante Hattemer met een groot hart voor onze stad.

20 jaar was hij namens het CDA wethouder in Hattem en veel mensen zullen hem daarvan kennen. Maar Henry was actief op veel meer fronten. Zo was hij mede-oprichter en voorzitter van Stichting Jazz in Hattem, hij was een van de her-oprichters van het Sint Annagilde, voorzitter van de stichting Voor Mekaar en Ouderling kerkrentmeester PKN Hattem.

Wij hebben Henry vaak in ‘Hattem Actueel’ welkom mogen heten. Een interview met hem verliep altijd in een rustige en prettige sfeer. Hij was een aimabel man, met geduld, die rustig dingen kon uitleggen en verhelderen. Wat dat aangaat is de docent in hem altijd actief gebleven. 40 jaar was hij verbonden aan het Christelijk College De Noordgouw en vele kinderen uit Hattem hebben les van hem gehad.

Henry van der Kolk een betrokken Hattemer. Hartelijk dank voor al je inzet voor onze mooie stad. Hattem zal je missen.

2 REACTIES

  1. Wat schrik ik hier van. Vroeger altijd vriend geweest, met anderen. Veel respect voor hem. Veel sterkte voor zijn vrouw e.a.in deze moeilijke tijd.

  2. Wat vergeten is te vertellen, Henry is ook jarenlang penningmeester geweest van Chr. Mannenkoor D.E.V.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in