Hattem en Zwolle knokken op de Hollandse Vecht

Sloeproeiers uit Zwolle van ‘Sloeproeien Zwolle’ en Hattem van ‘Hattem Roeit’ zijn het seizoen goed gestart. Bij de wedstrijd ‘Vechten op de Vecht’ in Weesp eindigden twee herenteams afgelopen zaterdag op het podium. Verenigingen Sloeproeien Zwolle en Hattem Roeit ontliepen elkaar nauwelijks.

De zonovergoten tiende editie van de race betekende prachtige, maar warme omstandigheden. Op het traject van ruim elf kilometer stond soms een flinke tegenwind. Dertig damesteams en zestig herenteams streden om de prijzen. Weesp is voor veel teams de traditionele start van het wedstrijdseizoen. Hét moment om te zien hoe iedereen uit de winter is gekomen.

Podium en top tien
In de tweede klasse Heren eindigde het Zwolse team in de sloep Swolla op de tweede plaats, net achter de winnaars uit Haarlem. De derde plek werd bemachtigd door het Hattemse team in de Voorganck. Joop Korenhof, roeier in Hattemer roeisloep de Voorganck is enthousiast. “We zijn nog aan het inroeien. We hebben net nieuwe riemen en die zijn bijna veertig centimeter korter. Dat wordt nog leuk dit seizoen!”
Een tweede Hattems herenteam in de sloep d’Isela eindigde op de 13e plek.

Bij de dames was het eveneens close, op de grens van de top tien. In de eerste klasse Dames roeide het Zwolse team in de Swolla naar de negende plek, het Hattemse team in d’Isela naar de elfde plaats.

Op 14 april verschijnt het Hattemer damesteam in roeisloep de Voorganck aan de start in Utrecht voor een pittige race door de Utrechtse gracht.

Hattem Roeit
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep WIJsselland. Heb je interesse om eens een keer mee te roeien? Stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl of kijk op www.hattemroeit.nl