Hattem en Heerde zijn 10 ‘Gastheren van het Landschap’ rijker

Donderdag ontvingen 10 recreatieondernemers uit de gemeenten Hattem en Heerde het IVN Gastheer van het Landschap certificaat uit handen van wethouder Tigchelaar.

Met het IVN Gastheer van het Landschap programma leren de ondernemers alles over de ontstaansgeschiedenis, natuurwaarden en cultuur- en landschapshistorie van de omgeving Hattem en Heerde.

Zo kunnen de ondernemers hun gasten meer vertellen over het gebied en over de bijzondere plekjes. De ondernemers zijn nu de ambassadeurs van het gebied en dragen dat actief uit. Wethouder Tigchelaar reikte de bijbehorende certificaten en gevelbordjes uit aan de ondernemers.

Donderdagochtend hoorden de ondernemers meer over de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe. In de middag verkenden de ondernemers zelf het gebied rondom Hattem en Heerde. De ondernemers bezochten onder andere de Hoogwatergeul en gingen op excursie bij Schaapskooi de Renderklippen.

Ter afsluiting van het programma overhandigde wethouder Tigchelaar de certificaten aan de deelnemers. Bij de titel IVN Gastheer van het Landschap hoort ook een gevelbordje. Het programma slaat aan bij de ondernemers: “De verbindingen zijn en worden nog steeds gelegd. Ik ben trots op mijn certificaat”.

IVN Gastheer van het Landschap
Het programma IVN Gastheer van het Landschap Hattem – Heerde is onderdeel van een vierjarig programma, gestart in 2016. Naast recreatieondernemers zijn ook medewerkers van Toeristische Informatiepunten (TIP’s) opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap. Samen vormen zij een duurzaam recreatienetwerk. De ondernemers ontwikkelen samen activiteiten en natuurbelevingsconcepten, waarmee ze gasten enthousiasmeren voor natuur. Zo zetten ze Hattem en Heerde op de kaart.