Doe mee met de Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 24 maart vindt weer de Landelijke Opschoondag plaats. Dan organiseren mensen door het hele land diverse opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Meedoen is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt! De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon dat in de ROVA-gemeenten wordt gefaciliteerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon. Deze dag heeft als doel om de mensen in jouw buurt, straat of van jouw vereniging enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving.

Iedereen kan meedoen!
Iedereen vindt een schone straat belangrijk. En iedereen kan zijn steentje bijdragen om zwerfvuil aan te pakken. Doe samen met buren, familie, vrienden of (sport) vereniging mee aan de Landelijke Opschoondag. Samen vegen en opruimen is gezelliger. En waar het schoon is blijft het schoon.

Gewoon doen!
Opruimacties in het ROVA-werkgebied kunnen aangemeld worden via www.mooi-schoon.nl/landelijke-opschoondag.Deelnemers krijgen dan hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes.