Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem heeft het voorjaar in de bol

Tijdens de coronalockdown hebben de medewerkers van het Nederlands Bakkerijmuseum niet stil gezeten en hard gewerkt aan een Bakkerijmuseum 2.0. Vijf historische panden aan een romantisch straatje in Hattem vormen nu samen een openluchtmuseum over de geschiedenis van de bakkerij.

De laatste uitbreiding van het museum is een volledig operationele poffertjessalon. “Het authentieke interieur, afkomstig uit Brabant brengt de bezoeker terug naar de negentiende eeuw”, vertelt Martijn Rodenburg. “En het Bakkerijmuseum blijft de plek voor kinderactiviteiten en dat is in de voorjaarsvakantie niet anders.”

Van speurtocht naar bakwinkel
Bakkers staan weer klaar om met de jeugd aan de slag te gaan en een spannende speurtocht wijst ze de weg door alle gebouwen van het museum. Naast de museumshop beschikt het museum sinds 2021 ook over een bakwinkel, waar brood en banket uit eigen bakkerij verkocht wordt. Martijn: “De gemotiveerde thuisbakker kan hier terecht voor bakmixen, kookboeken en keukengerei.”

Museumtheater
“Ook Bakker Fred is terug in het Museumtheater en staat als vanouds garant voor drie kwartier bakplezier tijdens zijn familievoorstellingen”, glundert Martijn. “De broodshow biedt naast humor ook voldoende inspiratie om thuis aan de slag te gaan.”

Openingstijden
In de voorjaarsvakantie is het museum geopend van 19 februari tot en met 5 maart. Dinsdag tot en met zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur NB: zondag en maandag gesloten.
Voor de activiteiten hoeft je niet te reserveren en zijn er geen extra kosten aan verbonden.
Kijk voor meer info op bakkerijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in