Zwolsche Boys en sv Hatto-Heim delen de punten

Op het Jo van Marle sportcomplex in Zwolle stond zaterdag de kraker in de 3e klasse C op het programma. De nummer twee, Zwolsche Boys, tegen de nummer één, Hatto-Heim.

De eerste vijftien minuten was het een opgaande wedstrijd, waarbij sv Hatto-Heim drie corners op rij kreeg. Maar daar kwam geen gevaar uit. Zwolsche Boys kreeg zelf ook een kansje, maar keeper Robin van Dijk pakte de bal beheerst uit de lucht.

Na 34 minuten spelen schoot Ginaro van Deventer de bal over van Dijk heen het doel in: 1-0. Dat was wel even een tikkie voor sv Hatto-Heim, maar via Winand Meilink en Bram Neuteboom werd het spel weer snel opgepakt.

Een aanval over vele schijven belandde bij Bram Neuteboom. Zijn schot ging via de hand van een Zwolsche Boys-speler over de achterlijn. De geel/blauwen appelleerden bij de scheidsrechter, maar die gaf aan zelf niets gezien te hebben. sv Hatto-Heim kreeg een paar kleine kansjes, maar  Zwolsche Boys ging slordig om met het spel en zo bleef de ruststand 1-0.

In de tweede helft was sv Hatto-Heim duidelijk veel sterker. Maar steeds was het de verdediging of keeper Jager die goed stonden te verdedigen. Zwolsche Boys kwam niet meer aan voetballen toe; de ballen werden blindelings naar voren geschoten.

Spits en topscoorder Jeffrey de Nooijer zat goed in de tang en kreeg geen enkele kans. Met bijna tachtig minuten op de klok volgde er een mooie aanval over links. De bal kwam bij Rowan Mensink, hij passeerde zowel zijn directe tegenstander als de keeper en zo kwam de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Eén minuut later gaf Bram Neuteboom een zuivere panna aan zijn tegenstander. Hij passeerde de laatste man en de keeper, maar zijn schot werd nog nét voor de doellijn weggekopt. Michel Koridon kwam nog in het veld als extra spits, maar een groot gevaar voor het spel leverde dit niet meer op.

Zo bleef het 1-1, en sv Hatto-Heim blijft dus met negen punten voor nog steeds de koploper in de 3e klasse C. Zaterdag is er een thuiswedstrijd tegen vv Oene, aanvang 15.00 uur op sportpark ’t Achterveen.