Lionsclub Hattem steunt elektrische aangepaste duofiets

Met een bijdrage van € 2.390,- teunt de Lionsclub Hattem de aanschaf van een elektrische aangepaste duofiets voor InteraktContour, bekend van Nieuw Bloemensteijn. Dit bedrag is opgehaald met de jaarlijkse Rode Wijn-actie.

Eerder won InteraktContour 5.000 euro via de Stichting voor Elkaar, een onderdeel van de Coöperatie Univé Stad en Land. De stichting zet zich al jaren in voor goede doelen in de buurt. Maar 5.000 euro bleek niet voldoende, dus kwam er een oproep om extra donaties.

Lionsclub Hattem zocht juist op dat moment een doel voor de opbrengst van de jaarlijkse Rode Wijn-actie. Een actie die dit jaar al in een nieuw jasje was gestoken met een proeverij voor belangstellenden. De proeverij zelf was, mede dankzij een breder assortiment, muzikale omlijsting en bijpassende kazen van De Leckernij, zeer succesvol.

”Bij dagbesteding Hattem huren we een keer per week voor een uur een duofiets zodat we met cliënten kunnen fietsen”, vertelt Wilma Mensink, senior begeleider bij InteraktContour, de stichting die zich bij Nieuw Bloemensteijn en De Marke inzet. “Wij maken mensen daar zo blij mee dat we graag zelf een duofiets willen hebben en we vaker met cliënten kunnen fietsen. Toen ik pas geleden met een cliënt fietste, zei zij tegen mij dat zij het gras en de schapen weer rook. Dat maakte mij zo blij!”

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. Cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. InteraktContour biedt daarvoor behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.

Lionsclub Hattem is trots dat ze bij kan dragen aan deze gespecialiseerde zorg in Hattem.

Op de foto neemt Wilma Mensink, senior begeleider bij InteraktContour het bedrag symbolisch in ontvangst van Lions president Henderikus Cazemier