“Breng financiële nood Hattemse detailhandel over aan minister-president”

De burgemeesters van Opmeer, Barneveld en Wierden hebben een brandbrief geschreven aan de minister-president over de financiële nood van de lokale detailhandel. De fractie van HattemCentraal roept het college van Hattem op ook namens de Hattemse ondernemers in de pen te klimmen.

Doel van de brief is de financiële nood in de Hattemse detailhandel en de ongelijke behandeling tussen niet-essentiële en essentiële detailhandel onder de aandacht te brengen bij minister-president Rutte. De burgemeester van Opmeer geeft aan de ongelijke behandeling tussen niet-essentiële en essentiële detailhandel niet meer uit te kunnen leggen. Bij de supermarkt (essentieel) kun je bijvoorbeeld voedsel voor huisdieren en bloemen kopen, terwijl dit niet kan bij daarin gespecialiseerde winkels (niet-essentieel). De fractie van HattemCentraal is het hier helemaal mee eens en hoopt dat de brieven een aanzet zijn voor het kabinet om een eind aan de ongelijkheid te maken.

Shoppen in Hattem
Hattemers kunnen de lokale detailhandelaren steunen door zoveel mogelijk lokaal te kopen. Dat kan bijvoorbeeld via de website shoppen in Hattem. De bestelde boodschappen kunnen worden thuisbezorgd of je kan deze bij de winkel afhalen.

Lees hier de oproep aan het college.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in