245 jaar lidmaatschap in zonnetje gezet bij D.E.V. Hattem

Tijdens de goedbezochte nieuwjaarsreceptie van het Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ zijn zes koorleden gehuldigd. Deze mannen zijn gezamenlijk goed voor maar liefst 245 jaren koorlidmaatschap.

Niet alleen zijn de heren verdienstelijke zangers, zij hebben gedurende hun lidmaatschap ook andere functies binnen de koorvereniging vervuld. Op de foto van rechts naar links staan: Nico van der Knokke die 35 jaar lid is en vanaf 2003 ook de secretaris van de vereniging is. Naast hem Gerrit Schrooten – 50 jaar lid, Ben Oosterhoff – 40 jaar lid, Bert de Jong – 40 jaar lid. Daarnaast staat Wim Palm. Hij is 40 jaar KCZB lid waarvan 15 jaar lid bij DEV en tenslotte Willem Spannenberg die met 65 jaar het langste lid is van de jubilarissen én hij was ook nog eens 37 jaar voorzitter van het koor (1974 t/m 2011).

Sculpturen en bloemen
Op de foto bij dit artikel staan de mannen met de bronzen sculptuur die zij ieder afzonderlijk ontvingen uit handen van voorzitter Johan Knegt. Deze sculpturen zijn gemaakt door  kunstenares Corry Ammerlaan-Van Niekerk. De dames kregen een mooi boeket overhandigd. Helaas konden 2 dames wegens ziekte niet aanwezig zijn.
Tineke Mulder werd niet vergeten. Zij verzorgt elk jaar het maken en verzenden van felicitatiekaarten en kreeg hiervoor een bloemsculptuur.

Voorzitter Johan Knegt blikte tijdens zijn openingstoespraak terug op het verenigingsjaar 2019. Het koor kan terugzien op mooie concerten en andere medewerkingen met als hoogtepunten de passie- en paaszang en niet te vergeten het kerstconcert in een bijna volle Open Poort. Ook heette hij eredirigent Bert Duijst welkom.

85 jarig bestaan
Dit jaar – 15 februari  – bestaat de vereniging 85 jaar en hieraan zal zeker aandacht worden geschonken tijdens de concerten en andere optredens.

Het eerstvolgende concert van het koor is op vrijdag 28 februari a.s. in de Grote- of Andreaskerk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in