Workshop kruidkoek bakken op Vrieze’s Erfgoed Wapenveld

Snoof je vroeger ook die heerlijke geur op als oma kruidkoek bakte? Zelf zo’n overheerlijke kruidkoek bakken kun je op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld bij de workshop ‘Opoe’s kruidkoek’.

Bakkers
De workshop wordt gegeven op donderdag 24 januari vanaf 14.00 door de bakkers Jan Oonk en Frank Docter die beide hun sporen in de bakkerij verdient hebben. Jan heeft een lange loopbaan die eindigde als directeur bij Bolletje, Frank is telg uit een Wapenvelds bakkersgeslacht.

Broodnodige vezels
De workshop die drie uur duurt, begint met een ontvangst met koffie en natuurlijk en plak kruidkoek. De deelnemers krijgen een introductiefilm over Vrieze’s Erfgoed en de molen te zien. Jan Oonk geeft vervolgens een lezing over het belang van volkorenproducten, door molen de Vlijt ‘op de wind gemalen’ met de natuurlijke rijkdom aan vitaminen en broodnodige vezels in het voedingspatroon. Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes van vijf aan de slag met het maken van het beslag voor de kruidkoek. Desgewenst in varianten met rozijnen of gember.

Molen
Als de kruidkoek de oven in gaat gaan de deelnemers naar molen de Vlijt. Daar krijgen ze tekst en uitleg over de techniek van de molen, het in bedrijf stellen en het maalproces. Na de excursie door de molen kan de kruidkoek uit de oven en dan kan de warme kruidkoek natuurlijk geproefd worden en er nagepraat worden.

Kosten en opgave
De kosten voor deelname zijn 8,50 euro per persoon (minimaal 20 personen) inclusief koffie/thee, de materialen en een zakje kant en klare kruidkoekmix voor elke deelnemer om ook zelf thuis aan de slag te gaan. Voor informatie en opgave Petra Sleurink, tel. 06-51794969 of petrasleurink28@gmail.com

Het is ook mogelijk de workshop voor een groep van minimaal 20 personen te volgen op een zelf gekozen datum.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in