Erve IJzerman presenteert toekomstplannen

De stichting Erve Ijzerman gaat op woensdag 24 januari haar plannen presenteren voor de openstelling van het complex aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld, begin mei. De bijeenkomst is ook gericht op de werving van vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden om deze openstelling mogelijk te maken.

De bijeenkomst wordt gehouden bij bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld en begint met een inloop vanaf 19.30 uur. Voorzitter Inez Pijnenburg zal de bijeenkomst om 19.45 uur openen en aansluitend geeft bestuurslid Jan Nitrauw een overzicht van de gang van zaken tot nu toe.

Wie zich ook voorstelt is de organisatie BOEI, de eigenaar van het complex. Een belangrijk onderdeel is de inrichting van Erve Ijzerman tot Nationaal Zuivelmuseum. Stichting Zuivelmuseum de Melkmaten werkt al zo’n tien jaar aan de realisering van dit idee en hierover gaat voorzitter Peter van Moerkerk tekst en uitleg geven.

Eén van de voorkamers van Erve IJzerman zal ingericht worden als Annie Oosterbroek-kamer. In 2018 is het honderd jaar geleden dat de streekromanschrijfster werd geboren en Dientje Visser zal een en ander vertellen over de in Wapenveld geboren streekromanschrijfster.

Om de openstelling mogelijk te maken is wel de steun van vrijwilligers nodig voor werkzaamheden als gastvrouwen en -heren in het horecapunt, het rondleiden van bezoekers, werk op het erf en in de moestuin, organiseren van activiteiten etc.

Wie alvast meer informatie wil over het vrijwilligerswerk kan een mail sturen naar info@erveijzerman.nl of bellen met 06-15194780