sv Hatto Heim laat er geen gras over groeien…

Zaterdag kwam H.T.C. uit Zwolle bij sv Hatto Heim op bezoek op sportpark ’t Achterveen.
De ploeg die promoveerde naar de 3e klasse C staat op de zesde plaats en behaalde uit de laatste vier uitwedstrijden maar liefst twaalf punten. Trainer Marcel van Walderveen moest aardig puzzelen om een team samen te stellen. Maar dat lukte prima. Hatto Heim pakte de volle buit.

H.T.C. begon goed aan de wedstrijd met een kansje voor Marco Tatje, maar zijn schot ging naast het doel van Robin van Dijk. In de negende minuut was een aanval via Winand Meilink, die op snelheid wat spelers passeerde. Vervolgens werd de bal via zijn voorzet door Joep van Apeldoorn het doel binnen gegleden: 1-0.

Een paar minuten later was het weer raak. Ruben Bouwhuis bereikte Joep van Apeldoorn en die stoomde op snelheid richting het doel van H.T.C., passeerde doelman Kevin Ester en de 2-0 was een feit. Het had binnen de 15 minuten nog erger kunnen worden voor H.T.C., maar keeper Ester redde knap een mooie volley van Twan van Rijssen. H.T.C. kwam er bijna niet meer uit en de kansjes die ze kregen waren geen probleem voor keeper Robin van Dijk.

Met een half uur op de klok ging over links wederom Winand Meilink. De verdedigers van H.T.C. hadden geen antwoord en door de benen van keeper Ester scoorde hij de 3-0 voor sv Hatto-Heim. Laurens Admiraal zette vanaf zijn backpositie een aanval op. Hij ging zelf mee naar voren, maar zijn schot spatte uitéén op de buitenkant van de paal.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een ander H.T.C. dat probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar de kansjes die ze kregen waren geen enkel gevaar voor de geel/blauwen. sv Hatto-Heim daarentegen combineerde er lustig op los, maar net het laatste zetje ontbrak helaas vaak. H.T.C. scoorde nog wel, maar Daan Wissink nam de bal mee met de hand en het doelpunt werd dus afgekeurd.

sv Hatto-Heim daarentegen scoorde nog wel de 4-0. Twan van Rijssen kwam het strafschopgebied binnen dribbelen, maar zijn schot op ’t doel werd gered door een afwerende beweging van keeper Ester. Vervolgens kwam de bal hard teruggekaatst en via de neus van Twan schoot hij alsnog het doel in. Gevolg was wel dat hierna Twan moest worden gewisseld vanwege een bloedneus.

Niels Messerschmidt en Niels van der Louw kregen van trainer Marcel van Walderveen ook nog wat speelminuten. Op het laatst van de wedstrijd was er nog een katachtige redding van doelman Robin van Dijk op een schot van Stan Wissink van H.T.C.

In de 92e minuut floot scheidsrechter Schumer uit Vriezenveen voor het einde.
Zaterdag 14 december is de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Dan komt BAS Biddinghuizen op bezoek.