Interessante plaatsen om te bezoeken in Hattem

Je vakantie doorbrengen in een kleine stad zoals Hattem is altijd een goed idee.

Het kan een heel goede manier zijn om te ontsnappen aan de drukte van een grote stad. Op die manier kun je je geest tot rust brengen en genieten van de sfeer op deze rustige plek. Je kunt hier tot rusten komen en je auto theorie leren.

Als je van zoiets houdt, dan kan een vakantie in het stadje Hattem een goed idee zijn. Het is ook een goede manier om tot rust te komen voordat je andere dingen gaat doen. De rustige sfeer die typisch is voor een kleine stad is echter niet het enige dat Hattem biedt. Er zijn ook veel interessante plaatsen om te bezoeken in dit kleine stadje dat wordt bevolkt door ongeveer 11.000 mensen.

Anton Pieck museum

De eerste interessante plek om te bezoeken in Hattem is het Anton Pieck Museum. Als je echt geĆÆnteresseerd bent in kunst, moet je weten wie Anton Pieck. Zijn volledige naam is Francis Anton Pieck. Hij was een Nederlandse schilder die beroemd was om zijn werken vol sprookjesfiguren. Ben je een fan van zijn werken? Dan zal dit museum perfect voor je zijn! Je kunt daar veel van zijn werken vinden.

Dit museum heeft de grootste collectie van zijn werken. Ben je niet zoā€™n fan van zijn werken? Je kunt toch genieten van alle schilderijen die in dit museum worden tentoongesteld. Deze schilderijen zijn een lust voor bijna iedereen die van kunst houdt. Aan de andere kant kun je deze plek gemakkelijk bereiken met de auto, op voorwaarde dat in het bezit bent van een rijbewijs. Heb je nog geen rijbewijs? Je kunt eerst je CBR theorie examen oefenen om er vervolgens een te halen. Op deze manier kun je met je eigen auto op vakantie naar de stad Hattem.

Huis van Herman Willem Daendels

Vervolgens is er het huis van Herman Willem Daendels. Maar toch niet alle Nederlanders weten wie de controversiƫle figuur Herman Willem Daendels is, is hij wel bekend in sommige andere landen, zoals Frankrijk en Indonesiƫ. Sommige mensen in Nederland beschouwen hem als een verrader, terwijl Frankrijk hem als een held beschouwt. Dat komt vanwege zijn dienst in het Franse leger.

Zijn dienst in het Franse leger leverde hem zelfs de Legion of Honor prijs op die door Napoleon Bonaparte zelf werd uitgereikt. Ondertussen is hij ook behoorlijk beroemd in IndonesiĆ« vanwege zijn inspanningen om daar de Grand Post Road aan te leggen. Verder is het huis van Herman Willem Daendels ook het icoon geworden van Bakkerijmuseum Hattem. Als je geĆÆnteresseerd bent in zowel bakkerijen als de patriot Daendels, dan moet je deze plek zeker bezoeken.

Dijkpoort Hattem

Een andere interessante plek om te bezoeken in Hattem is de Dijkpoort Hattem. In tegenstelling tot de andere toeristische attracties die eerder zijn genoemd, lijkt deze meer op het icoon van de stad Hattem. Het kan gezegd worden dat je Hattem nog niet hebt bezocht als je Dijkpoort nog niet hebt bezocht. Deze bezienswaardigheid moet je dus zeker bezoeken als je in Hattem bent.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in