Deze week in Hattem Actueel

Het radioprogramma ‘Hattem Actueel’ brengt uiteenlopende onderwerpen die je als Hattemer raken.

Het wordt elke zaterdag live bij Radio Hattem uitgezonden van 10 tot 12 uur, met een herhaling op zondag en maandag. Of… luister, wanneer het jou uitkomt, via ‘Uitzending gemist’.


Zaterdag 9 november

 • Annet Buter schilderde Bregtje van Annet, genomineerd tot Schilderij van het jaar 2019.
 • Eduard Poot over zijn nieuwe boek.
 • Sport Kort.
 • Erik Kort van D66 over de Begroting 2020.
 • Hanneke Jurriens over de Hof van Blom.
 • Evenementenagenda.

Dit én meer over de programma’s van Radio Hattem vind je via het menu links via Radio->Programmering Reageren? Dat kan via een Nieuwe Reactie op dit bericht, e-mail, Twitter of Facebook!


2 REACTIES

 1. Vraag aan Erik Kort van D66 over de Begroting 2020, willen we meer of minder toeristen in Hattem?, te opzichte van Zwolle is de toeristen belasting 50% duurder dan in Hattem, of gaat dat geld gewoon weer in de algemene pot? TIP en Ronduit kunnen amper rond komen! we vinden onze stad en de toeristen zo belangrijk, we hebben nog niet eens een openbaar toilet, met ruim 250 vrijwilligers mag je je als lokale overheid wel eens structureel een deel van de 170.000 Euro toeristen belasting labelen voor deze inzet en niet de lasten alleen bij o.a de ondernemers neerleggen, die brengen ook komend jaar weer ruim 66.000 euro op ! de rek is eruit bij ons.
  Grt namens HAVO bestuur Klaas van Dieren

 2. Antwoord aan Klaas van Dieren: Ik denk niet dat Zwolle een goede referentie voor ons is. Wij moeten ons meer spiegelen op de gemeenten op de Noord-Veluwe. Het lijkt erop dat men daar ook een soortgelijke verhoging voorstelt. Wij willen de verhoging van 1,32 euro naar 1,50 euro pppn gebruiken om Ronduit en TIP te kunnen helpen. De verhoging bedraagt ca. 30.000 euro. Met andere woorden de toeristenbelasting terugsluizen ten behoeve van het toerisme, zoals de ANWB dat ook adviseert. D66 komt daarom met een amendement daarvoor. Uiteindelijk zou de toeristenbelasting moeten stijgen naar ca. 2,60 euro in 2023. Daar zijn wij geen voorstander van. We prijzen ons als gemeente dan zelf de markt uit. We waarderen natuurlijk dat de ondernemers in Hattem zich zo inzetten voor Ronduit en TIP. Wij hopen dat jullie dat ook blijven doen.
  Met vriendelijke groet namens de D66 fractie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in