Ga in dialoog; Elkaar zien

De door SWH georganiseerde Dag van de Dialoog is succesvol verlopen. Jaarlijks is de eerste week van november de Nationale Week van de Dialoog. Het thema dit jaar is: Elkaar zien. In dit kader hadden verschillende Hattemers, jong, oud, man, vrouw, zich opgegeven om met anderen in dialoog te gaan. Door het aantal deelnemers konden twee dialoogtafels worden bezet. De gesprekken werden gevoerd onder leiding van Mathilde Stam en Ds Gijs Bronsveld. Kenmerk van een dialoog is dat men oprecht naar elkaar luistert en open en eerlijk met elkaar praat. Het is geen discussie.

Wethouder Karla Broekhuis opende de bijeenkomst en las een gedicht voor over geloof in de ander en geloof in vrede. De sfeer was bijzonder en de deelnemers waren na afloop zonder meer enthousiast. Men had van elkaar geleerd door de eigen ervaringen die ieder inbracht. Elk mens is anders en door hier met respect en openheid naar te luisteren, creëer je de basis om elkaar echt te zien.

Zaterdag 10 november tussen 10.00 uur en 12.00 uur is er een speciale dialoogtafel tijdens het programma Hattem Actueel. Dan ontmoeten jong en oud elkaar. Dit programma, dat een unieke samenwerking is tussen SWHattem en RTV Hattem, wordt rechtstreeks uitgezonden op zowel de radio als de tv. Hattemers die interesse hebben zijn van harte welkom om de uitzending live mee te maken in De Marke via de hoofdingang.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in