Start van de Kunstlezingen bij Cultuurplein

Op donderdag 20 oktober 2022 start het nieuwe seizoen kunstlezingen bij Cultuurplein in de Heerd in Heerde. De eerste lezing gaat over Beelden uit de tuin van Kröller Müller museum door Marianne Wilts. Het Kröller Müller museum heeft een van de grootste beeldentuinen in Europa. Tijdens deze lezing maken we een reis door de tijd langs een deel van de 160 sculpturen.

Op 24 november 2022 is er een lezing over Landschapskunst geïnspireerd door reislust en schoonheid van de natuur. Nederlandse kunstenaars verbeelden de mooiste oorden binnen en buiten Europa. Samen met het Rijksmuseum, heeft het Dordrechts museum een biologerende tentoonstelling over landschapskunst uit de 19de eeuw georganiseerd.

In 2023 kunnen we ook nog enkele mooie lezingen verwachten, waaronder

op 23 februari 2023 Een muzikale reis door de wereld van de klassieke gitaar door Tom Edskes.

Op 23 maart 2023 is er een lezing over Johannes Vermeer en de kracht van kleur.

De laatste lezing op 20 april 2023 gaat over Moderne kunst na de Tweede Wereldoorlog New York. ” De meeste lezingen worden gegeven door Marianne Wilts die boeiend en geïnspireerd kan vertellen over de verschillende onderwerpen. We zijn erg blij dat Marianne ook dit seizoen weer naar Heerde komt. Verrassend en zeer de moeite waard is zeker ook de muzikale lezing door onze kundige gitaarcollega Tom. “, vertelt coördinator Annemieke Kühne van Cultuurplein.De lezingen vinden plaats in de Heerd op de donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De entree bedraagt € 17,50 inclusief koffie of thee. Kaartverkoop via de website.

https://www.cultuurpleinnoordveluwe.nl/cultuur-vrije-tijd/kunst-lezingen/

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in