Laagvliegers boven Hattem

Militaire troepen snel inzetten via de lucht. Er komt meer bij kijken dan menigeen denkt. Het gaat namelijk niet alleen om het droppen van militairen. Ze hebben ook voeding, water en spullen nodig, zoals wapens en munitie. Genoeg reden om deze operaties te trainen. Dat doen ongeveer 800 militairen uit 11 landen in internationaal verband tijdens Falcon Leap. Deze parachutistenoefening kan niet zonder transportvliegtuigen. Dus vliegen die vanwege de droppings laag boven Nederland en Belgiƫ.
Vrijdag 8 september vlogen er vier toestellen op geringe hoogte (nog geen 100 meter) over Hattem. Oplettende kijkers legden dit vast.

Samenwerking
De 11e Luchtmobiele Brigade neemt vanuit Nederland deel aan Falcon Leap. De honderden andere parachutisten komen uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanniƫ, Griekenland, Italiƫ, Polen, Portugal, Roemeniƫ, Spanje en de VS.

Deze week draait het vooral om het droppen van oefenlading. Dat gebeurt op de Marnewaard en de Ginkelse Heide in Nederland en de Hechtelse Heide in Belgiƫ.

Market Garden
Volgende week ligt de nadruk op de parachutisten. Die moeten dan op de juiste plek zien te landen. Dat is gepland op onder meer de Ginkelse Heide en in Heteren.
Deze oefening is meteen een opmaat naar de jaarlijkse herdenking van Market Garden, waarbij honderden parachutisten gedropt worden in de regio Arnhem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in