Veluwse CDA-afdelingen dienen resolutie in op landelijk congres

Op het landelijk partijcongres van het CDA in Den Bosch op 11 september a.s. zal het CDA Hattem een resolutie indienen over de organisatie en koers van de partij. De resolutie wordt mede ondersteund door de overige Noord-Veluwse afdelingen Elburg, Oldebroek, Heerde en Epe. In de resolutie uiten de afdelingen hun zorgen over de huidige staat van de partij en roepen zij op tot het centraal stellen van de christendemocratische uitgangspunten.

De Veluwse CDA-afdelingen benadrukken het belang van het CDA als middenpartij, waarin de christendemocratische uitgangspunten centraal staan: ‘’Niet rechts, niet links maar vanuit het radicale en krachtige midden; een brede volkspartij. Een weg die leidt naar een hoop- en liefdevolle samenleving.’’ Daarnaast roepen de afdelingen op tot het voorzetten van een goede relatie met Pieter Omtzigt ook als hij onafhankelijk Kamerlid blijft. Omtzigt verliet afgelopen zomer het CDA nadat een vertrouwelijke notitie van zijn hand over interne gebeurtenissen in aanloop naar de verkiezingen uitlekte. De resolutie heeft van het partijbestuur een positief preadvies meegekregen.

Het landelijk CDA organiseert een bijzonder partijcongres om terug te blikken op de verkiezingsuitslag van de in maart gehouden Tweede Kamerverkiezingen. Op de agenda staat onder meer het bespreken van een evaluatierapport, geschreven onder voorzitterschap van partijprominent Liesbeth Spies. Ook zal een op 6 september openbaar geworden notitie van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA over de partijkoers worden besproken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in