Lintje voor Gerrit Bosch

Gerrit Bosch is ‘vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (met zwaarden). Burgemeester Jan Willem Wiggers reikte, samen met brigade generaal Rob Jeulink, de bij de onderscheiding behorende versierselen uit tijdens het 225-jarig bestaan van het Korps Rijdende Artillerie op het Artillerie Schietkamp ‘t Harde.

Gerrit Bosch is sinds 1981 werkzaam bij defensie. Hij stond binnen defensie bekend om zijn vakmanschap en zijn ambitie in het opleiden en ontwikkelen van zijn collega’s. Hij is op diverse uitzendingen geweest. Vanaf 2010 is Gerrit Bosch postcommandant van de defensiebrandweer op het ASK. In deze functie heeft hij zich ingezet als instructeur natuurbrandbeheersing en zijn kennis gedeeld met de civiele brandweer. Door de realisatie van het gezamenlijk oefencentrum ASL heeft hij de samenwerking tussen de defensiebrandweer en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland verbeterd.

Daarnaast heeft de Gerrit Bosch zich gedurende lange tijd ingezet als vrijwilliger. Zo organiseert hij sinds 2013 de Militaria Ruil- en Verzamelbeurs die jaarlijks meerdere malen plaatsvindt en is hij sinds 2010 vrijwilliger bij de Historische Collectie Korps Veldartillerie waar hij zich bezighoudt met de collecties en exposities. Ook ondersteunt hij iedere 2 jaar de Stichting Truckrun Noordwest Veluwe. Gerrit Bosch is daarnaast vanaf 2002 actief voor de veteranenvereniging van de artillerie. Door zijn persoonlijke betrokkenheid is hij een voorbeeld voor andere veteranen. Via reünies en veteranenevenementen -waaronder de Nationale Veteranendag- krijgen veteranen waardering en erkenning voor hun inzet voor de samenleving.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in