Vadesto houdt hoofd net boven water

Het bedrijf Vadesto Outdoor Adventure, van Bert van der Stoep, is voor zestig procent afhankelijk van grote groepen en houdt het hoofd nog net boven water. “Iedere week is het weer afwachten” vertelt Bert van der Stoep voor zijn aanlegsteigers in Hattem. Er liggen boten in de vorm van klompen. Ook zijn er meerdere grote reuze waterfietsen. “Het is watertrappelen. Door de anderhalve meter-maatschappij blijft het aantal boekingen van grote groepen achter”, stelt hij. “De grootste waterfiets van de wereld kan ik niet ombouwen naar een model voor gezinsuitjes en dus ligt dat ding te verroesten.”

Recreatie ondernemers afhankelijk van grote groepen
Ook andere ondernemers in de recreatie merken dat er op het water nog weinig animo is voor activiteiten met grote groepen. Ondanks de versoepelde coronaregels valt de belangstelling tegen, merkt ook het bureau voor Toerisme Veluwe, Arnhem Nijmegen.

Tekst gaat verder na de film.

Geen 20, maar 5 mensen in de fluisterboot
In Zutphen merken fluisterbootschippers ook dat de inkomsten blijven afnemen. Er kunnen gemiddeld maar vijf mensen in de boot, waar er normaal twintig in gaan. Door de inkomstendaling moet de stichting Fluisterboten het ook rustig aan doen. “De vloot moeten we onderhouden en soms moeten schepen in zijn geheel worden vervangen” vertelt schipper Walter Stellaart.

“Tegen groepen zeggen we nu nee. Want 18 man bijvoorbeeld moet je dan in vier boten vervoeren maar hierdoor ben je te lang te veel boten kwijt. Wij staan ervoor als stichting om voor iedereen zo’n rondvaart mogelijk te maken, dus het blijft nu bij kleinere groepen per boot.”

Stellaart stelt dat de situatie vraagt om het aanspreken van de reserves van het bedrijf.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in