Rotary wisselt van voorzitter

De bestuursoverdracht van Rotaryclub Hattem-Heerde vond dit jaar op 20 juni plaats aan boord van de MS Ooster-Schelde, gelegen aan de Pannenkoekendijk in Zwolle. Scheidend voorzitter Jaap Slager overhandigde de voorzittersketen aan Hans Veltkamp.

Hans Veltkamp is al dertig jaar lid van Rotaryclub Hattem-Heerde en benadrukte in zijn inauguratiepraatje dat hij het een eer vindt om de taak van voorzitter op zich te nemen. Een bestuursjaar dat voorafgaat aan het tiende lustrum van de club, waar ook de komende tijd al de nodige voorbereidingen voor getroffen zullen worden.

Een vol jaar
Het komend jaar zal de club aan de hand van het jaarthema België invulling geven aan het programma. De Rotary gaat zich weer inzetten om een bijdrage te leveren aan regionale en internationale initiatieven en activiteiten, en aan fondsenwervende acties. ‘Dat wordt dus weer een jaar vol verrassingen en mooie activiteiten’, aldus de club.

Hoge onderscheiding voor penningmeester
Een ander bijzonder moment tijdens de feestelijke bestuursoverdracht was het moment, dat Ron Bresser, penningmeester van de club, de Paul Harris Fellow onderscheiding uitgereikt kreeg. De Paul Harris Fellow is een hoge onderscheiding, vernoemd naar de oprichter van de wereldwijde Rotary-organisatie. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotary en/of de gemeenschap. In het bijna 50-jarige bestaan van Rotaryclub Hattem-Heerde, is dit pas zes keer eerder voorgekomen. Een bijzondere gebeurtenis dus.

Voorzitter Veltkamp lichtte toe waarom Ron deze onderscheiding meer dan verdient. Ron is ondertussen alweer 26 jaar enthousiast lid van Rotaryclub Hattem-Heerde. In die tijd heeft hij een veelheid van functies binnen de club bekleed. De laatste zeven jaar was hij penningmeester van de club, maar voor die tijd en naast zijn penningmeesterschap was hij voorzitter van tal van commissies, zoals programma- en ledencommissaris en betrokken bij de organisatie van het Heisa-festival in Hattem en Heerde, het Huttendorp en de Golf in de uiterwaarden-toernooien. Daarnaast is hij al lange tijd Rotary Foundation commissaris.

The Rotary Foundation (TRF) is de eigen wereldwijde goede doelen organisatie. TRF voert op wereldschaal projecten uit die een groot effect opleveren, zoals de bekende Polio-acties. Vele Rotarians zijn actief om verspreid over de wereld allerlei serviceprojecten, binnen de afgesproken doelstellingen, op te zetten en tot succesvolle uitvoering te brengen. Ron is hiervoor het aanspreekpunt binnen zijn club.
‘Kortom, Ron is’, zo gaf voorzitter Hans aan, ‘een Rotarian in hart en nieren, vrolijk en betrokken en bij feestelijke gelegenheden de cantor van de club. De Rotary slogan Service above self gaat in zijn geval zeker op.’

Ron was blij verrast door deze onderscheiding en na het opspelden van de bijbehorende speld en de overhandiging van de oorkonde plus een feestelijk boeket, werd door de aanwezigen een toost op hem uitgebracht.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in