Herbestrating Dorpsweg (bijna) van start

De Dorpsweg tussen de Kleine Gracht en de Molenbelt krijgt een flinke opknapbeurt. De werknemers van NTP meldden dat de werkzaamheden op schema liggen en dat er aan het einde van deze week (of begin volgende week) begonnen wordt met het herbestraten van dit gedeelte.

Andere opbouw
De trottoirs worden verlaagd tot op bijna straatniveau. Een band tussen trottoir en rijbaan moet aangeven waar de scheiding ligt tussen trottoir en rijbaan.
De afwatering is gewijzigd: evenals elders in de binnenstad wordt het “hemelwater” niet via het gewone riool afgevoerd, maar via een regenwaterriool. Deze loopt uit in de gracht.
Hiermee garandeert men dat ook in de toekomst – wanneer er naar verwachting heftiger regenbuien zullen vallen – de waterafvoer niet voor overlast zal zorgen.

Portugese keien
Het weggedeelte zal, na bestrating, nog niet open gaan, omdat het “pleintje” Dorpsweg-Noord- en Zuidwal-Kerkstraat-Achterstaat nog opnieuw moet worden bestraat. Dat zal gebeuren met zogenaamde “Portugese keien”, waarvoor stratenmakers uit Portugal worden “ingevlogen”.

Herbestrating Dorpsweg

Foto’s: RTV-fotograaf Klaas Kamp

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in