Nederlands Kampioenschap Golf Super Senioren

Op donderdag 14 en vrijdag 15 juni wordt op de Hattemse Golf & Country Club (HG&CC) voor het 3e achtereenvolgende jaar gespeeld om het Nederlands Kampioenschap Super Senioren.

De wedstrijd voor deelnemers van 65 jaar en ouder wordt afgewerkt in een dames-en een herencategorie. Op vrijdag 15 juni worden dan ook twee kampioenen gekroond. Bij de dames geldt er voor deelnemers een maximale handicapeis (speelsterkte) van 15.0 en voor de heren 13.0.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en kan daardoor worden aangemerkt als Nederlands Kampioenschap.

De wedstrijd bestaat uit twee rondes van elk 18 holes. Zowel de dames als de heren spelen in totaal 36 holes. De kersverse Nationaal Kampioenen worden de spelers die de 36 holes in het minst aantal slagen hebben afgelegd.

Heel bijzonder is de hole-in-one prijs die beschikbaar wordt gesteld op de 12e hole. De eerste speler die de bal vanaf de afslagplaats in een keer in de hole slaat krijgt de sleutels overhandigd van een heuse nieuwe auto, beschikbaar gesteld door Autobedrijf Oving.

De wedstrijden beginnen beide toernooidagen om 08.00 uur en het toernooi wordt officieel worden geopend door burgemeester Jan Willem Wiggers. Verwacht wordt dat op beide speeldagen de laatste spelers tegen het einde van de middag hun scores hebben ingeleverd. Deze zijn ook via live te volgen via golfclub-hattem.nl. In het clubhuis van de Hattemse Golf & Countryclub staat een aantal schermen waar de spelers continue op de hoogte worden gehouden van hun eigen scores ten opzichte van de rest van het spelersveld.

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930.

De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

De kwaliteit van het klassieke ontwerp blijkt tijdloos: van de negen holes die de baan telt behoren er drie tot de beste van Nederland. De 6e/15e hole wordt tot de beste par-4 holes van Nederland gerekend. Het is een echte “signature” hole, waarbij de sterk glooiende green extra bewaakt wordt door een karakteristieke eik. De eik van hole 6 staat uitgebeeld in het logo van de meer dan 85-jarige club.