Stadsderby Hattem eindigt onbeslist

Om en nabij de 1.250 toeschouwers waren zaterdagavond onder goede weersomstandigheden aanwezig voor de stadsderby vv Hattem – sv Hatto-Heim. Na een sfeervolle ontvangst van de teams zagen zij in de eerste helft van beide kanten een tactisch steekspel. Beide teams wilden niet verliezen, dat werd duidelijk. Daardoor was het voor de rust vrij tam. Nadat Hatto Heim na rust uit het niets op voorsprong kwam, gooiden beide de schroom van zich af en ontspon zich een mooie strijd op het veld waarbij vv Hattem op gelijke hoogte kwam. De slotfase was hectisch, maar aan de stand veranderde er niets meer.

Een schaakspel in de 1e helft
De beginfase van de wedstrijd was zoals verwacht aftastend en de tems wilden zich niet te veel bloot geven om vervolgens in het mes te lopen en een tegengoal te moeten incasseren. Halverwege de 1e helft was er de mogelijkheid in de wedstrijd op een doelpunt voor Hattem. Een pass van Jasper v.d. Stouw bereikt de opgekomen Kevin Isidora die de bal ineens verlengt naar Silvan Kersbergen. Hij brengt de bal voor het doel en de inzet van Wesley van Winsum wordt door Hatto-Heim doelman Mensink nog net tot hoekschop verwerkt. Even later is het Hatto Heim die de doelkunsten van Stefan de Weerdt test. Het afstandsschot wordt echter door hem prima geneutraliseerd. Kort voor rust nog twee momenten met voor Hattem Uzair Goelab die goed doorgaat over rechts en een uitstekende voorzet aflevert. Helaas komen de voorwaartsen net een schoenmaat te kort om gevaar te stichten. Even later wordt diezelfde Uzair Goelab genadeloos onderuit gehaald door Roan Admiraal die zo op het oog geluk heeft dat het hier bij geel blijft.

Na de rust ontbrand zich meer strijd
Hattem komt goed uit de kleedkamer en is van zins om de wedstrijd een andere draai te geven. Evenwel blijft het oppassen voor het spel van Hatto Heim dat het speelveld heel breed houdt wat ruimte geeft voor de opkomende mensen. Op het moment dat je het niet verwacht wordt de wedstrijd dan toch open gebroken. Hattem kent een moment waarop het uitverdedigen stroef loopt en de bal valt voor de voeten voor Ward Willemsen. Hij twijfelt niet en jaagt de bal richting Stefan de Weerdt. Hij ziet het verdekte schot te laat op zich af komen en is kansloos waardoor Hatto Heim op voorsprong komt. Kort daarna ontbrandt de wedstrijd en ontstaan er situaties die bij zo’n wedstrijd horen en twee opstootjes zijn voor de scheidsrechter aanleiding om over en weer kaarten te geven. Hattem lijkt kort daarna op 1-1 te komen via Wesley van Winsum. Zijn kopbal uit een goede voorzet van Kevin Isidora heeft echter net te weinig richting om het doelman Mensink moeilijk te maken.

Verse krachten
Trainer Oosterhaar van vv Hattem wil wat forceren en brengt 3 verse krachten in, waaronder twee jeugdspelers. Die omzetting lijkt bij Hatto Heim wat verwarring te geven want Hattem komt beter in het spel. Het probeert meer druk te zetten al komen de bezoekers er toch steeds goed voetballend onderuit. Niet lang nadat Felix Noordberger na een goede actie zijn inzet tot hoekschop verwerkt ziet worden, is het Jeffrey van Ommen die beide teams op gelijke hoogte zet. Uit een afgeslagen bal uit een hoekschop weet Jort Steenman de bal bij van Ommen te krijgen die niet lang nadenkt en de bal met een mooie trap over doelman Mensink heen zijn ploeg op 1-1 brengt. Hattem jaagt nu op meer en Silvan Kersbergen zorgt er met zijn kopbal voor dat de verdediging van Hatto Heim de bal kort voor de doellijn moet wegwerken om een achterstand te voorkomen.

Hectisch
De slotfase van de wedstrijd is hectisch. Ver in blessuretijd is er balverlies van Hattem, krijgt Joep van Apeldoorn ruimt om op te stomen naar het Hattem-doel en gaat gretig liggen als de uitgelopen Stefan de Weerdt in duel komt om te voorkomen dat hij kan scoren. De scheidsrechter geeft eerst een strafschop aan Hatto Heim en bestraft Stefan de Weerdt te zwaar met rood (de looproute van v. Apeldoorn was van het doel af). Na overleg met zijn assistent besluit de scheidsrechter dat de vermeende overtreding buiten het strafschopgebied was en dus gaat de strafschop niet door. De veldverwijdering van de Weerdt blijft wel staan. Omdat Hattem al 5x had gewisseld gaat verdediger Kevin Isidora op doel en weet hij in de slotfase met een prachtige redding te voorkomen dat Hatto Heim alsnog een overwinning mee snoept.

Terechte uitslag
Na een tamme eerste helft en een tweede helft die hoort bij een wedstrijd als deze en waarbij de doelpunten eerlijk verdeeld werden, zijn beide teams tevreden met een punt en is iedereen van mening dat het gelijke spel wel een terechte weergave is van de verhoudingen op het veld. Voor Hatto Heim, wat Rouveen flink onderuit zag gaan bij Oene, betekent dit dat het een punt is uitgelopen op de concurrent en nu 3 punten voor staat. De mannen van vv Hattem hebben nu nog een paar weken om zich op te maken voor de nacompetitie, waarin ze uiteraard vol gas zullen geven om hierin zo mogelijk promotie af te dwingen.