Is Hattem ‘Bovenstebeste Bermbeheerder 2024’?

Een bovenstebest beheerde berm

Geniet je van bloemrijke bermen in de gemeente Hattem? Toon jouw waardering en nomineer jouw gemeente of de persoon die verantwoordelijk is voor die mooie bermen voor de titel BovensteBeste Bermbeheerder 2024. Deze prijs wordt uitgereikt door De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur.

Mooi én goed voor vlinders
Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook leefgebied voor vlinders en talloze andere planten en dieren. De Vlinderstichting bevordert daarom bloemrijke bermen, door opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot natuurvriendelijk beheer. Ook bij het bevorderen van meer biodiversiteit spelen bermen, dijken en groenstroken een belangrijke rol.

Tweejaarlijkse competitie
Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de BovensteBeste Bermbeheerder gekozen. In 2022 ging de titel naar Jaap Mekel, die een eigen concept heeft ontwikkeld: Mekelogisch maaibeheer, dat gebaseerd is op het nabootsen van natuurlijk beheer.

Wie wordt dit jaar BovensteBeste Bermbeheerder?
Nomineer de organisatie, instantie of persoon die volgens jou het beste bezig is voor biodiversiteit in de bermen door de vragenlijst op www.vlinderstichting.nl/bermbeheerder in te vullen. Tip: maak een foto van de mooiste berm en stuur hem mee! Je kunt jouw kandidaat indienen van 15 april – 15 mei 2024.

Deskundige jury
Een deskundige jury, bestaande uit Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), Jaap Mekel, Margriet Rouhof (Tennet) en Anthonie Stip (De Vlinderstichting), selecteert de vijf aansprekendste kandidaten. Vanaf 1 juni krijgen deze de gelegenheid zich te profileren op de website van De Vlinderstichting en campagne te voeren. Van 1 tot 21 juni kun je jouw stem uitbrengen op jouw favoriet op de website van De Vlinderstichting. Daarna weten we wie de BovensteBeste Bermbeheerder 2024 is!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in