Denk mee over tijdelijke woonruimtes bij de inloopavond

In Hattem zijn veel nieuwe woningen nodig. Momenteel worden er op allerlei plekken woningen gebouwd of zijn er plannen om te bouwen. Maar voor sommige doelgroepen is dit niet snel genoeg. Daarom wil de gemeente op korte termijn 55 tot 70 tijdelijke woningen of woonruimtes realiseren om de ergste druk van de woningmarkt te halen. Deze tijdelijke woningen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, zoals jongeren, mensen die met spoed een woonruimte nodig hebben of vluchtelingen (zoals Oekraïners).

Uitnodiging om mee te denken
De gemeente is voor het uitvoeren hiervan op zoek naar goede locaties in Hattem voor deze tijdelijke woonruimtes. Wil je meer weten van dit vraagstuk (bijvoorbeeld voor wie de woningen zijn) en wil je meedenken over geschikte locaties? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op woensdag 19 april van 19.30 tot 21.00 uur in het stadhuis. De gemeente gaat graag met iedereen in gesprek, iedereen is van harte welkom!

Aanmelden
Als je mee wilt denken, vraagt de gemeente wel om je aan te melden, zodat er rekening gehouden kan worden met het aantal deelnemers. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar bestuurssecretariaat@hattem.nl.

Wethouder Koen Castelein vindt de tijdelijke woonruimtes een goede oplossing voor Hattem: ‘Het bouwen van meer huizen is één van de grote opgaven waar we in Hattem op dit moment voor staan. We werken veel samen om zo snel mogelijk woningen bij te bouwen, maar bouwen kost nu eenmaal tijd. Voor een aantal specifieke doelgroepen hebben we echt snel woningen nodig. Daarom bouwen we tijdelijke woningen om het tekort aan woningen in Hattem voor deze doelgroepen op te lossen.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in