Hatto Heim verdiende winnaar stadsderby

Na een aftastend begin van beide teams nam Hatto Heim het initiatief in de wedstrijd. Hattem was niet echt goed bij de les en oogde afwezig. Het team van Hatto Heim was doortastender, feller en meer attend dan Hattem en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Voor de rust liep Hatto Heim uit naar een 0-3 voorsprong. Hattem probeerde de wedstrijd na rust nog wel te kantelen, maar kon men geen bres slaan in goed verdedigend Hatto Heim.

Onder prachtige weersomstandigheden waren om en nabij de 1100 toeschouwers afgekomen op de return van de stadsderby tussen Hattem en Hatto Heim. Na een wat aftastende beginfase was het duidelijk dat Hatto Heim beter in de wedstrijd zat dan Hattem. Het team van trainer Hans Roeland was niet scherp genoeg in de duels en kwam overal een stap te laat. Hatto Heim speelde juist zoals het hoort in een dergelijke wedstrijd. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong, zij het met wat fortuin. Via een corner kletste de bal via het lichaam van Silvan Kersbergen in het eigen doel. Niet lang daarna was het zelfs al 0-2.

Een uittrap van Hatto Heim doelman v.d. Landen kwam op het middenveld waarna de bal over de verdediging bij Niels v.d. Velden kwam. Die kapte met een goede beweging Rick Dalhuisen uit en kon daarna de hoek uitkiezen om doelman Stefan de Weerdt kansloos te laten.

Hattem had in de fase hierna een tandje bij moeten zetten om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Het team had echter moeite om de wedstrijd eventueel te doen kantelen. Hatto Heim daarentegen speelde geconcentreerd en had wel de juiste spelopvatting en kreeg van Hattem weinig weerstand. Na slecht uitverdedigen waarbij doelman Stefan de Weerdt de bal uiteindelijk over de achterlijn liet hobbelen, kwam Hatto Heim vanuit een hoekschop op 0-3. De bal werd eerst nog weggewerkt en na een mislukt schot kwam de bal bij Maarten Teuben die niet lang hoefde na te denken om ook vandaag zijn doelpuntje mee te pakken.

Hattem probeerde voor de rust nog wel wat druk uit te oefenen op het doel van Hatto Heim, maar verder dan een kansje via Silvan Kersbergen en een klutssituatie via Felix Noordberger kwam het niet. Hattem had dus een lastige opgave om na rust vol gas te geven en zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Een goede kopbal van Felix Noordberger en een afstandsschot van Mark de Haan leken de voorbode van goede bedoelingen in die richting. Ondanks die insteek kon Hatto Heim zich goed staande houden en werd het eigenlijk niet in verlegenheid gebracht. Felix Noordberger kreeg een goede mogelijkheid. In plaats van direct onder de uitgekomen doelman door te schieten koos hij er voor deze te omspelen waardoor hij te ver naar buiten gedreven werd.

Hattem probeerde het wel, maar het kreeg de geest maar niet uit de fles. Het hield wel zo veel als mogelijk druk op het Hatto Heim-doel, maar in veel situaties was het steeds net niet. Hatto Heim wist zich natuurlijk gesterkt door de voorsprong en probeerde gebruik te maken van de ruimte die uiteraard vrij kwam. Via een goede aanval via Maarten Teuben was het dichtbij een doelpunt en wist Silvan Kersbergen met een sliding de bal nog net tot hoekschop te werken.

In de slotfase van de wedstrijd hield Hattem wel druk op het doel van Hatto Heim. Echte kansen leverde dat echter niet op en als het al gevaarlijk leek te worden, dan zat er steeds wel een tegenstander tussen die dit simpel kon neutraliseren. Een paar minuten voor tijd trok Jelmer Kooistra voor Hattem nog aan de noodrem waardoor hij kon vertrekken.

Aan de stand veranderde echter niets meer zodat Hatto Heim een verdiende overwinning boekte op Hattem dat, uiteraard mede door de verdienste van Hatto Heim, geen moment in de wedstrijd zat.
vvhattem.nl
____________________________________________________________________________________
Zaterdag 7 april de stadsderby Hattem – Hatto-Heim. Onder stralende omstandigheden werd er om 17.30 uur afgetrapt op sportpark ’t Achterveen. Vele supporters hadden zich al opgesteld en zorgde met vuurwerk voor een mooi ontvangst. Hatto-Heim begon direct erg goed aan de wedstrijd zoals een derby behoort te wezen. Met veel strijd, kort op de bal en met veel druk naar voren werd Hattem het voetballen onmogelijk gemaakt.

Hatto-Heim was heer en meester de eerste 45 minuten van deze wedstrijd. In de 13e minuut stond Patrick Mensink op de juiste plaats om zo de 0-1 binnen te tikken en ook meteen zijn eerste doelpunt voor Hatto-Heim te maken. Wat een ontlading bij iedereen die Hatto-Heim een warm hart toe draagt. Hattem probeerde wel maar kwam er niet door en Django van der Landen stond z’n mannnetje. Van der Bend, Noordberger probeerde wel wat maar werden niet gevaarlijk.

Totdat in de 20e minuut Niels van der Velde een duel uitvocht en door kon lopen richting Stefan de Weerdt en beheerst de 0-2 binnen tikte. Hatto-Heim was heer en meester deze middag. Alles lukte gewoon. Maarten Teuben zorgde in de 38e minuut ervoor dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld is 0-3 voor Hatto-Heim.

Er was een fantastische sfeer in de derby, alle ingrediënten waren aanwezig vandaag. In de tweede helft probeerde Hattem van alles om te scoren en zo aansluiting te krijgen met Hatto-Heim. Maar aanvallen van Lawrence van der Bend, Silvan Kersbergen, Felix Noordberger werden allemaal tegengehouden door de verdediging en door Django van der Landen.

Hatto-Heim liet de teugels wat vieren, want je hoeft natuurlijk niet zo nodig meer met een 0-3 voorsprong. Maar Hattem kon deze middag geen vuist maken om Hatto-Heim pijn te doen. Naar het einde van de wedstrijd ging Elnathan van Dijk er vandoor, daarom moest Jelmer Kooistra aan de noodrem trekken en kon met rood vertrekken.

De scheidsrechter floot na 92 minuten af voor het einde. Hatto Heim vierde feest met de ‘meegereisde’ fans. Trainer Erwin Brem was een erg tevreden trainer vanmiddag en was in zijn nopjes over zijn spelers. Alles gegeven en een verdiende overwinning.