Jongeren in Hattem zoeken maatjes met Mattie4u

In Hattem start vandaag een maatjesproject voor en door jongeren: Mattie4u. Doel van dit project is om hen enthousiast maken samen dingen te ondernemen. Een Mattie4U is er in alle soorten en maatjes: om mee te wandelen of te sporten, of -als je je eenzaam voelt- gewoon even wat te drinken en te kletsen. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Welzijn Hattem (SWH)

De lockdown heeft grote impact op jongeren. Zij ervaren gebrek aan structuur en sociale contacten. Onderzoek toont aan dat dit kan leiden tot mentale problemen bij jongeren. Via het project ‘Jeugd aan zet’ heeft de Rijksoverheid middelen beschikbaar gesteld om jongeren te activeren in deze coronatijd. In samenwerking met SWH gaat de gemeente Hattem dit inzetten in de vorm van een subsidie.

‘Als maatjes elkaar vinden, gebeurt er iets moois!’

‘SWH heeft mooi plan bedacht’
Stichting Welzijn Hattem is aan de slag gegaan met het uitwerken van het idee van het maatjesproject voor jongeren. Wethouder Martijn Hospers kijkt uit naar dit initiatief: ‘De beperkingen van de coronamaatregelen hebben een grote impact op jongeren. Het is belangrijk dat we met hen in contact blijven en dat we manieren vinden om hen, binnen de geldende maatregelen, actief te laten zijn. SWH heeft hiervoor een mooi plan bedacht en ik hoop dat dit tegemoet komt aan de behoeften van onze Hattemse jongeren.’ Ook Mathilde Stam, directeur van SWH, is enthousiast: ‘Als maatjes elkaar vinden, gebeurt er iets moois!’ In het programma ‘Hattemers in coronatijd’ van Radio Hattem vertelde Mathilde vorige week hier al over. Luister hier terug (vanaf 41’40”)

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer weten of jij wilt je aanmelden? Neem dan contact op met SWH via jongerenwerk@swhattem.nl of via de jongerenwerkers Susanne Berends en Hakan Soykan, tel. 06-2004 6859.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in