Hatto Heim legt Hulshorst op de pijnbank

Zaterdag reisde sv Hattem af naar Hulshorst. Het werd daar een waar doelpuntenfestijn.

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd waren er weinig hoogtepunten. Hatto-Heim was wel de betere ploeg, maar creëerde  geen grote kansen. Er volgde een mooie aanval van Rowan Mensink, maar hij werd in het zestien meter gebied onderuitgehaald. Er volgde dus een strafschop. Winand Meilink schoot de bal hard langs keeper Thijs Menges: 0-1.

Een paar minuten later kwam de eerste echte aanval van Hulshorst. Het was de nummer 11, Sander Bouw die uit het niets scoorde: 1-1. Maar lang konden de Hulshorstenaren er niet van genieten. Peter Sikkema stoomde op naar voren, zijn voorzet kwam op maat voor Robin Metselaar en hij schoot de bal beheerst binnen: 1-2.

De tweede helft was nog maar net bezig of de 1-3 lag al in het net. Winand Meilink bracht de bal voor en Robin kon de bal met het hoofd binnen werken. Bram Neutenboom zette ook een aanval op. Hij passeerde een paar spelers en zijn voorzet was weer een prooi voor Robin. De 1-4 was een feit.

Hatto-Heim ging helemaal los. Rowan Mensink schoot de bal op een prachtige wijze het doel in naar de 1-5. Een paar minuten later kreeg diezelfde Rowan een rode kaart. Hij was te laat bij de bal en nam daarbij een man mee..

En nóg was het niet gedaan. Get was weer Metselaar die scoorde en de stand op 1-6 bracht. Voor hem zijn vierde goal van de middag. Hulshorst deed nog wel iéts terug. Ruben Bets scoorde uit een vrije trap de 2-6 binnen. In de 91e minuut floot scheidsrechter Letschert af voor het einde.

Gezien de andere uitslagen in de competitie is sv Hatto-Heim twee punten uitgelopen op VIOS Vaassen en staat nu op acht punten voorsprong. Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Swift’64, aanvang 15.00 uur op sportpark ’t Achterveen.