Multicultureel koor Doenja start weer

Het multiculturele projectkoor Doenja Wapenveld start op 29 februari. Ge├»nteresseerden zijn van harte welkom om zich aan te melden. Wekelijks op donderdagavonde van 19.30 – 21.00 uur wordt er in het hoofdgebouw van Groot Stokkert, dr. Jan van Breemenlaan 2, gezongen. Met Doenja kun je laagdrempelig zingen met mensen uit verschillende culturen en leeftijden.

Doenja is een paar jaar geleden gestart in Epe met dirigent Inger Stienstra die mede-oprichter was. In april vorig jaar had ook Hattem een eigen Doenja-koor o.l.v. Martien Hovestad (zie foto).
‘Wegens succes zijn we het afgelopen jaar voor het eerst ook in Wapenveld begonnen en gaan we hier door het enthousiasme van de deelnemers ook door’, zegt projectorganisator van Cultuurplein Berenice van Woerden.

Zonder ervaring zingen
Het zingen en elkaar ontmoeten geeft plezier en geeft soms ook de opkikker die je net even goed kunt gebruiken. Mensen hoeven geen ervaring te hebben om mee te doen, het is juist bedoeld voor degenen die anders misschien niet durven en voor wie juist ook het elkaar ontmoeten en gezelligheid belangrijk zijn. Tegelijkertijd raken mensen met een andere culturele herkomst op een speelse manier vertrouwd met de Nederlandse taal. De meeste liedjes worden in het Nederlands gezongen en ook wat nummers in andere talen.

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Berenice van Woerden: b.vanwoerden@cultuurpleinnoordveluwe.nl

Doenja is mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Noord-Veluwe en de Gemeenten Epe en Heerde in samenwerking met Cultuurplein, en de diverse partnerorganisaties in beide gemeenten.

Foto: Doenja Hattem, fotograaf: Angela van Erven

2 REACTIES

  1. dag Magda, in het artikel staat het juiste mailadres. Je mailt nu met RTV Hattem (-;
    Fijne avond!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in