Kennen ondernemers in Hattem de eigen ‘achtertuin’?

Binnenkort gaat het programma IVN Gastheer van het Landschap in Hattem en Heerde van start, waarin ondernemers meer leren over het landschap in deze gemeenten.

“Want een ondernemer die weet welke natuurpareltjes de eigen streek te bieden heeft, is een interessante gastheer of -vrouw voor zijn of haar bezoekers”, vertelt Erica Hottinga, Manager lokale marketing en promotie. “En natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming”.

Landschapsverhaal
Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen de ondernemers zich gedurende vier dagdelen in het Veluwse landschapsverhaal, de flora en fauna, de cultuurhistorische waarden, het erfgoed en de recreatieve mogelijkheden. Ook gaan ze naar buiten tijdens een veldexcursie, om met eigen ogen te ontdekken wat de streek allemaal te bieden heeft. Het IVN Gastheer van het Landschap programma start donderdag 10 maart.

“Ben jij horeca- of recreatieondernemer in Hattem en Heerde en omgeving, en wil je meer weten over het prachtige landschap van jouw omgeving? Volg dan het IVN Gastheer van het Landschap programma dat start op 10 maart”

Natuurarrangementen en netwerken
Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in Hattem en Heerde. Erica Hottinga: “Samen kunnen de ondernemers tijdens en na het programma natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om Hattem en Heerde nog beter op de kaart te zetten. In de Veluwse gemeenten Epe, Ermelo,Apeldoorn, Elburg en Oldebroek zijn ook al netwerken van Gastheren en -vrouwen actief.”

Aanmelden
Het programma wordt uitgevoerd door IVN Gelderland en mede mogelijk gemaakt door Veluwe op 1, in samenwerking met Visit Hattem en Visit Heerde. Ondernemers kunnen zich  aanmelden via www.ivn.nl/gastheer-hattem-en-heerde

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in