Geen vluchtelingen maar anti-kraak in leegstaande appartementen De Bongerd

Margriet Brouwer van de ChristenUnie heeft het college van B&W gevraagd naar de mogelijkheden om vluchtelingen op te vangen in de leegstaande appartementen van De Bongerd. In de afgelopen periode heeft het college gezocht naar mogelijke geschikte locaties voor de opvang van vluchtelingen in Hattem. Het college heeft hierover ook contact gehad met Habion, eigenaar van de appartementen van De Bongerd.

In het antwoord aan Brouwer schrijft het college: “We hebben contact gehad met Habion over de woningen die ten tijde van de verbouwing eventueel enige tijd leeg staan. Het klopt dat er tijdens de verbouwing/renovatie woningen in De Bongerd, aan de van Galenstraat, tijdelijk leeg komen te staan. Deze woningen worden aangeboden voor verhuur op basis van een anti-kraak constructie.”

Geen stabiele woon- en leefomgeving voor vluchtelingen
“De tijdelijke verhuur vindt plaats op verzoek van en in nauw overleg met Hanzeheerd / IJsselheem. Deze constructie vraagt een grote mate van flexibiliteit van de huurders (m.b.t. de duur van de huur). Dit is helaas geen passende en wenselijke constructie voor statushouders, omdat we voor hen juist een stabiele woon- en leefomgeving willen realiseren,” aldus het college.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in